Fietsverbinding Ghistelehof nadert stilaan de oplevering

Schepen voor Openbare Werken Geert Deschacht aan het nieuwe fietspad dat achter het sportcomplex Ghistelhof loopt. © PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De infrastructuurwerken nabij sportcentrum Ghistelehof naderen de oplevering. Ook in deelgemeente Snaaskerke gaan de openbare werken goed vooruit.

De inhoud van de werken nabij de sportsite is genoegzaam bekend: de Zomerloosstraat is een stuk breder en toegankelijk voor verkeer in beide richtingen, de parking is nu ordentelijk aangelegd en – een extra toevoeging op het oorspronkelijke project – een nieuw fietspad verbindt Ghistelehof met jeugdsite Torp. “Eigenlijk is de uitvoering van het project zeer goed verlopen. De werken startten al in november, maar door het natte winterweer kon slechts een vijftiental dagen écht worden gewerkt voor eindejaar. Daarna liep alles vlot: hoewel de werken langer duurden dan voorzien, bleef de aannemer netjes binnen het aantal voorziene werkdagen”, duidt schepen van Openbare Werken Geert Deschacht (Open VLD).

“De bereikbaarheid van het populaire sportcentrum is sterk verbeterd en er zijn nu 127 mooi geordende parkeerplaatsen – voorheen waren dat er een stuk onder de honderd. Er komt nog laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Het fietspad van 2,5 meter breed, een meerwerk van 28.000 euro, zorgt voor een vlotte en veilige verbinding met Torp en de Vaartstraat, maar geeft ook uit op de Groene 62.”

Snaaskerke

Wie spreekt over openbare werken, denkt ook meteen aan die in deelgemeente Snaaskerke even verderop. Daar vindt al sinds 2019 de grootschalige dorpskernrenovatie plaats. “Er wordt met man en mach gewerkt. Nu het weer ook beter wordt, zal aannemer Verhelst ook extra ploegen inzetten. Momenteel wordt gewerkt aan de IJzerwegstraat en Snaaskerkestraat. Terwijl onder meer de heraanleg volledig af is in de Kanaalstraat tot aan de kerk en alle zijstraten, met inbegrip van onder meer de parking van SK Snaaskerke, is in de Vrijheidsstraat de aanleg van de riolering bezig. Aansluitend volgt de afwerking van de bovenbouw. De laatste twee fases zijn de Peperstraat en het laatste stuk Snaaskerkestraat. De volledige dorpskernvernieuwing zou zeker tegen september of oktober klaar moeten zijn”, zegt de schepen. De totale heraanleg kost de stad 4,7 miljoen euro.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier