Wegenwerken in Mesen afgerond

© EF
Redactie KW

Er is vanaf dit weekend opnieuw doorgaand verkeer mogelijk in de Steenstraat (Mesen) en Komenstraat (Wijtschate). De weg werd opnieuw geasfalteerd en zorgt zo voor minder lawaaihinder voor de bewoners.

Met deze onderhoudswerken maakte AWV de rijweg veiliger en comfortabeler in gebruik. Het was ondertussen al meer dan 25 jaar geleden dat de rijweg onderhouden werd en dat zorgde mede door het zwaar vrachtverkeer voor heel wat klachten van omwonenden. Er werd verder ook gedacht aan de veiligheid van de fietsers. “Er werden omgekeerde kleine driehoekjes geplaatst in de Ketelstraat. Daar bevond zich eerder enkel een gevarenbord. We denken wel dat deze driehoekjes de veiligheid voor de fietsers die uit de Ketelstraat rijden naar de Komenstraat/Steenstraat, ten goede zal komen,” aldus burgemeester Sandy Evrard.

Zwaar verkeer

Het openstellen van de weg betekent ook dat er opnieuw zwaar doorgaand verkeer van vrachtwagens zal zijn. Deze vrachtwagens rijden op en af naar het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes. Er werd daaromtrent door de bewoners van de Steenstraat/Komenstraat in februari een petitie ingediend bij de minister van verkeer die ook door de burgemeester Sandy Evrard werd ondertekend. “Ik ben mij bewust van de problematiek. Er volgen binnenkort nog onderhandelingen met alle betrokken partners Agentschap Wegen en Verkeer, Heuvelland, Komen en Clarebout Potatoes.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier