Weer World Cup Paracycling in Mariakerke en Raversijde

Zo ziet het parcours van de Road World Cup Paracycling eruit. © Stad Oostende
Redactie KW

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei is Oostende opnieuw gaststad voor de UCI Paracycling Road World Cup. Het parcours bevindt zich in de straten van Mariakerke en langs de Zeedijk richting Raversijde/Middelkerke. De start en finish is aan de Zeedijk ter hoogte van Vayamundo. Op donderdag en vrijdag zijn er time trial wedstijden, op zaterdag en zondag staan de road races en team relay op het programma.

Het parcours wordt dagelijks verkeersvrij gemaakt tijdens de wedstrijden, maar voor en na de wedstrijden weer opengesteld voor het verkeer. De straten binnen het parcours zijn niet toegankelijk op donderdag 2 mei van 7 tot 19.30 uur, vrijdag 3 mei van 7 tot 18.30 uur, zaterdag 4 mei van 7 tot 19 uur en zondag 5 mei van 7 tot 19.45 uur.

In alle straten binnen het parcours geldt parkeerverbod van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei. Bewoners van de Dorpsstraat, Duinhelmstraat, Albrecht Rodenbachstraat, Distellaan, Schermplantenstraat, Acacialaan, Troonstraat (tussen Acacialaan en Duinenstraat), Zeedijk (tussen Duinenstraat en Dorpsstraat), Duinenstraat, Esdoornlaan en Wilgenlaan kunnen een tijdelijke minderhinderkaart aanvragen waarmee ze gratis kunnen parkeren op het openbaar domein (buiten het parcours).

De doorgang in de richting van en naar Middelkerke blijft mogelijk via de Nieuwpoortsesteenweg. Ook de bewoners van de wijk Raversijde kunnen hun woning probleemloos bereiken via de Nieuwpoortsesteenweg. Straten binnen het parcours zijn bereikbaar via de Distellaan. Tijdens het event zullen de straten van het parcours en enkele aangrenzende straten niet bereikbaar zijn met de wagen.

Meer info op www.oostende.be/paracycling

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier