Voertuig technisch in orde, maar toch herkeuring in Ieper

Redactie KW

Lokerse verzekeraar Bert Vandeputte vraagt en krijgt oplossing voor probleem bij autokeuring.

Wie de voorbije maanden naar de keuring ging met zijn voertuig kon het volgende overkomen. Het voertuig werd technisch goedgekeurd, maar op het inschrijvingsformulier van de wagen bleek een code te ontbreken: code F1 die de maximum toegelaten massa vermeldt. Een administratieve herkeuring van het inschrijvingsformulier met de code F1 was vervolgens noodzakelijk. Enkele bestuurders belandden zo bij zelfstandig verzekeringsmakelaar Bert Vandeputte uit Loker die samenwerkt met ABM Verzekeringen uit Kuurne.

Strenger beleid

Bert is al acht jaar verzekeraar en de laatste vier maanden kreeg zijn bureau wekelijks met vijf tot zes dergelijke gevallen te maken. “De getroffen klanten waren zo goed als allemaal naar de keuring in Ieper geweest, maar de laatste weken kwamen ze ook van keuringen elders in West-Vlaanderen”, legt Bert uit. “Nochtans is het niet nieuw dat de F1-code soms ontbreekt op het inschrijvingsformulier van een voertuig. Het is een fout van de administrator.”

Compensatie

De FOD Mobiliteit heeft ondertussen zelf beseft dat ze de bestuurders niet kunnen laten opdraaien voor een fout die door de administrator is gemaakt. Mensen die de voorbije maanden een administratieve herkeuring moesten doen door een ontbrekende F1-code kunnen hun compensatie aanvragen via www.mobilit.belgium.be.

(MC – foto EF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier