Verkeerswijzigingen in de Mosselstraat in Gistel: “Voor veiligere schoolomgevingen”

In de loop van augustus wijzigen enkele verkeersmaatregelen in de Mosselstraat. Belangrijkste punt: eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer richting de Putbekestraat vanaf de Callaertswalledreef.
Eerst even alles op een rijtje. Tussen enerzijds de Markt en de Sint-Jans-Gasthuisstraat (N367) en anderzijds de Callaertswalledreef wordt een fietsstraat ingevoerd. Die regels zijn genoegzaam bekend: gemotoriseerd verkeer mag er niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur en het inhalen van fietsers is er verboden. Misschien nog belangrijker: tussen de Putbekestraat en de Callaertswalledreef wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd komende van de Callaertswalledreef en rijdend in de richting van de Putbekestraat. De maatregel geldt enkel voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en bromfietsers mogen dus wel nog in beide richtingen blijven rijden.
Nog voor 1 september
Het schepencollege nam de beslissing pas vorige week, de paaltjes en borden komen er deze maand nog aan. “Het is de bedoeling dat de nieuwe verkeersmaatregelen ingaan voor 1 september”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD). “Waarom we dit doen? Wel, zoals eerder al aangehaald maken we werk van verkeersveilige schoolomgevingen. Gezien er in zowel de Putbekestraat (De Klimop, red.) als Callaertswalledreef (Atlas Atheneum, red.) scholen liggen, zetten we kinderen en scholieren te voet en per fiets voorop. Bovendien is de Mosselstraat vrij smal en is eenrichtingsverkeer dan ook evident. De rijrichting van de Callaertswalledreef richting de Putbekestraat en het stadscentrum is zo gekozen omdat we het rijden in de andere richting – naar Moere en het verdere binnenland – langs die route willen ontmoedigen. Iedereen weet: wil je vanuit Gistel richting Torhout, dan moet je de hoofdwegen nemen zijnde de Nieuwpoortsesteenweg en Torhoutsebaan.”
Signalen uit de wijk
Burgemeester Defreyne maakt zich sterk dat de maatregel tot stand kwam na signalen uit de wijk en ook in de mobiliteitsraad ter sprake kwam. “Onze dienst Mobiliteit belde bij iedere woning aan om de mening van de bewoners te vragen en ze waren overwegend positief”, besluit Gauthier Defreyne.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier