Verkeersveiligheid troef in politiezone Het Houtsche bij de start van het nieuwe schooljaar

Vlnr. Mia Gobert, Jos Sypré, Annick Vermeulen, Jan de Keyser en Veerle Dhont. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Bij het begin van het nieuwe schooljaar wil de politiezone Het Houtsche sterk inzetten op de verkeersveiligheid bij alle scholen in Beernem, Oostkamp en Zedelgem. Niet alleen zullen de agenten zichtbaar aanwezig zijn maar zal er ook streng gecontroleerd worden op het respecteren van de snelheid in de verschillende zones 30.

Het begin van een nieuwe schooljaar brengt heel wat verkeersdrukte met zich mee. De toename van fietsende en wandelende kinderen zorgt voor een verhoogd risico op verkeersongevallen. Daarom vragen de drie burgemeesters, Jos Sypré van Beernem, Annick Vermeulen van Zedelgem en Jan de Keyser van Oostkamp aan het Houtsche om extra inzet voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker. Daarom werden twee campagnes voorgesteld, ‘Veilig terug naar school’ en de campagne ‘30? Bedankt!’.

De politiezone Het Houtsche zal tijdens de eerste schooldagen verhoogd zichtbaar aanwezig zijn in de schoolomgevingen om in de eerste plaats het verkeer te regelen op gevaarlijke punten waar veel leerlingen passeren aan het begin en het einde van de schooldag. Maar ze zullen zich ook richten op het verkeersgedrag aan de schoolpoorten en op belangrijke routes waaronder de fietszones van en naar school. Er zal ook gecontroleerd worden op het dragen van de gordel, foutparkeren, snelheid en het gebruik van zebrapaden door voetgangers.

Snelheidscontroles

Al halfweg april lanceerde Het Houtsche de campagne ‘30? Bedankt!’ In de drie gemeentes. “Hiermee willen we de weggebruikers enerzijds bewust maken om hun snelheid te beperken, zich aan de snelheidsbeperking te houden en hen anderzijds bedanken om zich aan de regels te houden. Hiervoor zetten we in op sensibiliseren en handhaving,” weet korpschef Veerle Dhont te vertellen. Vanaf 2 september houdt politiezone Het Houtsche flitscontroles in de zone 30 van de drie gemeenten. En sinds de voorbije week staat in de bebouwde kom van elke gemeente een tekstkar met een sensibiliserende boodschap. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier