Verkeer op E40 richting kust zwaar gehinderd door ongeval in Aalter

© belga
Redactie KW

Als gevolg van een ongeval ter hoogte van Aalter ondervindt het verkeer op de E40 richting kust dinsdagmiddag ernstige hinder. Omdat slechts een van de drie rijstroken beschikbaar was, ontstond er een file die tegen 12.00 uur opliep tot zowat 12 kilometer, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen is de snelweg wel weer volledig vrijgemaakt.

Het ongeval deed zich dinsdag rond 10.50 uur voor. “Een mobilhome en een auto zijn met elkaar gebotst. Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar omdat nog maar een van de drie rijstroken beschikbaar was, liep het verkeer wel vast”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum.

Omdat er wegens het warme weer al de hele ochtend sprake was van erg druk verkeer richting de kust, groeide de file snel aan. Even voor de middag stond er een file van 12 kilometer, wat overeenstemt met 1,5 à 2 uur aanschuiven. “Om 12.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven, maar die file zal natuurlijk niet meteen verdwijnen”, zegt Bruyninckx.

Voor verkeer dat van Antwerpen naar de kust moet, raadt het Vlaams Verkeerscentrum aan om de E34 richting Knokke/Brugge te nemen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier