De werkzaamheden vormen de eerste fase van structurele onderhoudswerken aan de E40/A18 tussen Jabbeke en Gistel. De rijweg wordt volledig vernieuwd, tot en met de funderingen. Ook de vangrails worden vervangen. Er wordt gewerkt vanaf het knooppunt Jabbeke net voorbij de splitsing met de A10 naar Oostende tot aan de parking in Westkerke.

De werkzaamheden kunnen voor ernstige verkeershinder zorgen. Het verkeer op de A10 komende van Oostende, Zandvoorde en Oudenburg zal ter hoogte van de verkeerswisselaar Jabbeke niet naar Veurne kunnen rijden. Bestuurders moeten de omleiding volgen via Oudenburg en Oostende en via de oprit Gistel naar Veurne rijden.

Vooral tijdens weekends met mooi weer kunnen de files hoog oplopen. Toeristen met bestemming Westkust worden daarom aangeraden om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen. Het verkeer richting Brussel en Frankrijk moet over versmalde rijstroken en zal nauwelijks hinder ondervinden. De werken zullen 45 werkdagen in beslag nemen.

(BELGA)

De werkzaamheden vormen de eerste fase van structurele onderhoudswerken aan de E40/A18 tussen Jabbeke en Gistel. De rijweg wordt volledig vernieuwd, tot en met de funderingen. Ook de vangrails worden vervangen. Er wordt gewerkt vanaf het knooppunt Jabbeke net voorbij de splitsing met de A10 naar Oostende tot aan de parking in Westkerke.De werkzaamheden kunnen voor ernstige verkeershinder zorgen. Het verkeer op de A10 komende van Oostende, Zandvoorde en Oudenburg zal ter hoogte van de verkeerswisselaar Jabbeke niet naar Veurne kunnen rijden. Bestuurders moeten de omleiding volgen via Oudenburg en Oostende en via de oprit Gistel naar Veurne rijden.Vooral tijdens weekends met mooi weer kunnen de files hoog oplopen. Toeristen met bestemming Westkust worden daarom aangeraden om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen. Het verkeer richting Brussel en Frankrijk moet over versmalde rijstroken en zal nauwelijks hinder ondervinden. De werken zullen 45 werkdagen in beslag nemen.(BELGA)