Politie sluit Oostendse binnenstad opnieuw af voor autoverkeer aan Vuurkruisenplein

De politie laat geen verkeer meer door richting centrum. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De Oostendse politie heeft beslist om het autoverkeer dat via de Verenigde Natieslaan en het Vuurkruisenplein de stad wil binnen rijden om te leiden. Het is behoorlijk druk in de stad met de nodige verkeersproblemen tot gevolg.

“Het centrum wordt net als gisteren afgesloten aan het Vuurkruisenplein voor het autoverkeer. De mensen worden omgeleid naar de NMBS-parking. Hier zijn momenteel nog zo’n 70 parkeerplaatsen. We nemen deze maatregel omdat het verkeer in de Leopold II Laan ter hoogte van het Kursaal volledig strop zit. Mensen blijven rondrijden op zoek naar een parkeerplaats terwijl alles al vol zit. Ze blijven zelfs voor de ondergrondse parkeergarages wachten alsof ze hopen dat er iemand zal wegrijden, maar dat heeft geen enkele zin”, zegt politiewoordvoerder Timmy Van Assche.

Er zijn ondertussen zo’n 52.000 extra bezoekers in de stad. Dat zijn er minder dan op de topdag gisteren. De politie heeft alvast wel de handen vol. “Sinds 7 uur deze morgen hebben we al 80 interventies gehad. Er zijn echter geen grote problemen. Het gaat om mensen die onwel worden door overmatig alcoholgebruik tot wagens die verkeerd geparkeerd staan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier