Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende centrumbrug in Izegem. © MI
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.

Half juni ging de Centrumbrug open voor het verkeer, een weekje later volgde de officiële opening van het nieuwe brugpark. Maar de feestvreugde ebt snel weg nu verzakkingen in het wegdek zijn vastgesteld. “Wellicht te hard gedanst bij het openingsfeest”, klinkt het laconiek op sociale media. De Centrumbrug en meer bepaald de ombouw tot brugpark ervan lokt al langer felle reacties uit op onder meer Facebook.

Brug blijft open

“De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Wat wel al duidelijk is, is dat de brug niet opnieuw dicht moet voor herstel”, verzekert schepen Caroline Maertens. “De verzakkingen doen zich enkel voor in het brugdeel boven de spoorweg richting Korenmarkt. Dit stuk was op vandaag nog niet open voor het verkeer en dat blijft nu dus tot nader order zo. Zodra meer geweten is over de oorzaak en hoe de verzakkingen zullen verholpen worden, gaan we verder communiceren hierover.”

Ook opmerkingen als dat de brug zo lek als een zeef zou zijn en water er gewoon doorheen stroomt, doet de schepen af als onzin. “Wat wel het geval is, is dat we water op de brug opvangen om dit dan druppelsgewijs in het plantsoen eronder te laten vloeien. Het is niet uit te sluiten dat vanuit dat plantsoen wat water op het wegdek komt, maar het is zeker niet zo dat het doorheen de brug stroomt.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier