Markt Geluveld wordt opnieuw aangelegd, hinder voor verkeer tot juni

Het marktplein van Geluveld wordt heraangelegd. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Vanaf vandaag, 15 april, start men met de aanpassingswerken van de Markt van Geluveld. Hierdoor zal de Kasteelstraat tot begin juni onderbroken zijn. De werken worden geraamd op iets meer dan 300.000 euro, waarvan ongeveer 100.000 euro gesubsidieerd is.

De werken staan nu op de planning omdat het eerste stuk van de werken, aan het fietspad tussen Geluveld en Ieper, afgewerkt is. Het verkeer zal opnieuw in twee richtingen langs de N8 doorheen Geluveld naar Ieper kunnen rijden alvorens men in de zomer aan een volgende fase begint. Zo blijft Geluveld bereikbaar.

“Het marktplein wordt opnieuw aangelegd en er wordt een Hoppinpunt aangelegd. Op dat Hoppinpunt komt infrastructuur voor elektrisch laden, een fietspomp, een bushalte en een fietsenstalling. Daarnaast is er wat meer ruimte voor groen en zal de Kasteelstraat opnieuw ingericht worden; ook de verkeersdrempel wordt opnieuw aangelegd”, zegt Koen Meersseman, schepen van Mobiliteit namens #team8980.

Er komt op de Markt ook een buste van Léonie Keingiaert de Gheluvelt, die in 1921 een van de vier eerste vrouwelijke burgemeesters in België werd, en tot in de jaren zestig actief bleef in de lokale politiek. Het zal een werk worden van beeldhouwer Isidoor Goddeeris uit Passendale.

Verkeer

De Kasteelstraat zal tijdelijk onderbroken worden en de lijnbussen zullen langs de N8 naar Esso rijden om zo de weg naar Beselare verder te zetten. De halte op de Markt zal vervangen worden door diverse haltes langs de N8. De andere haltes, die door de werken in Ieper gesloten waren, worden weer opengesteld in beide richtingen in afwachting van de volgende fase langs het traject van de N8. De werken zullen in juni eindigen en plaatselijk verkeer zal wel mogelijk zijn. De nodige omleidingen zullen aangebracht worden.

Omleiding voor alle doorgaand verkeer in de Kasteelstraat vanaf de rotonde Kortekeer via de N303 Wervikstraat – N8 Menenstraat naar de Kasteelstraat en omgekeerd. Geluveldplaats en Centrum Geluveld zijn vanuit Beselare bereikbaar via de N8.

De Lijn volgt ook de omleiding via de N8 Menenstraat. De bushalte Geluveldplaats vervalt tijdelijk en er wordt ter vervanging een tijdelijke halte voorzien langs de N8 Menenstraat.

Het recyclagepark blijft bereikbaar en de postbedeling en de afvalophaling blijven verzekerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier