Loker kampt met parkeerprobleem: “Parkeerstroken zijn te smal”

"We willen ervoor zorgen dat er een politiereglement komt waardoor mensen toch met een wiel op het voetpad mogen staan", aldus Bart Vanacker. © EF
Redactie KW

De afgelopen dagen kregen meer dan tien mensen in de Dikkebusstraat in Loker een boete van 116 euro in de bus. En dat omdat ze met een wiel op het voetpad geparkeerd stonden. Iets wat ze al vijftien jaar zonder problemen doen.

Raadslid Bart Vanacker woont in de omgeving en verzamelde heel wat boetes van misnoegde inwoners. Hij legt het probleem uit: “Bij de dorpskernvernieuwing, ondertussen vijftien jaar geleden, werden parkeerstroken aangelegd in de straat. Het werd een mooie doortocht, maar de parkeerstroken zijn op heel wat plaatsen te smal. Wettelijk moet een parkeerstrook 1,80 meter zijn (en liefst 2 meter). In Loker zijn ze op heel wat plaatsen echter maar 1,65 meter, en op 1 plaats zelfs maar 1,55 meter. “

“Bij de dorpskernvernieuwing werden hier opmerkingen over gemaakt, maar de plannen werden niet meer aangepast. Er werd wel met iedereen afgesproken dat de parkeersituatie gedoogd wordt. Wie toch gewoon op de strook geparkeerd staat, riskeert dat zijn spiegel afgereden wordt. In de loop van de voorbije jaren zijn zo tientallen mensen hun spiegels afgereden. Het is dan wel logisch dat ze zich goed aan de kant parkeren. Ondertussen is het nu dus al vijftien jaar dat op die manier geparkeerd wordt, maar blijkbaar is dat plots een probleem voor een politiecontrole.”

De mensen die een boete gekregen hebben, vechten deze boete aan in de hoop dat hij geseponeerd wordt door de rechtbank. Ondertussen zal de gemeente contact nemen met Agentschap Wegen en Verkeer (want het is een gewestweg), om een oplossing uit te werken. Bart Vanacker: “We willen ervoor zorgen dat er een politiereglement komt waardoor mensen toch met een wiel op het voetpad mogen staan. Uiteraard moet de doorgang op het voetpad wel gegarandeerd blijven.”

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier