Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

Burgemeester Liefooghe gaf opdracht aan de gemeentelijke technische dienst om de Kwellemolenstraat nabij de Westover af te sluiten. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat richting Zomerweg.

“Ik heb aan onze technische dienst opdracht gegeven om de Kwellemolenstraat af te sluiten”, reageert burgemeester Liefooghe. “In de Wijdouwbeekstraat acht ik het niet nodig om signalisatie te plaatsen omdat dit geen doorgangsweg is en omdat de mensen die in die straat wonen, de situatie kennen. Niemand van de inwoners is gegijzeld. Men kan altijd ofwel links, ofwel rechts weg. Hopelijk regent het de komende dagen niet veel meer. De grachten en beken zijn immers duidelijk nog altijd verzadigd en vol!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier