Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

In Komen-Waasten zullen meerdere grenswegen gesloten zijn. © Google Maps

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

“Er komen blokkades of filterblokkades op verschillende grensovergangen, dit vanaf 16 uur op maandag”, of twee uur voor de start van de wedstrijd. Dat zeggen de tien burgemeesters in een gezamenlijk persbericht. Die blokkades zullen pas in de loop van de nacht worden opgeheven “als de context dat toelaat”. Drie bruggen zullen weliswaar openblijven, meldt Komen-Waasten in een post op Facebook.

“Het stadsbestuur wil de risico’s op ordeverstoring en vandalisme zo veel mogelijk beperken”, zegt Wervik op Facebook. Daarom is ook de Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud in Frankrijk afgesloten, van maandag 17 uur tot dinsdag 6 uur. Auto’s kunnen dan niet over de brug, maar fietsers en voetgangers wel.

De tien grensplaatsen zijn verspreid over zowat 20 kilometer langs de Frans-Belgische grens. De gemeentebesturen zullen ook samenscholingsverboden uitvaardigen, om mogelijke vijandigheden te verhinderen.

De Rode Duivels spelen maandagavond om 18 uur tegen Frankrijk in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier