Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

© Stad Oostende
Redactie KW

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.

Toegankelijkheid en mobiliteit zijn nauw met elkaar verbonden. Mobiliteit is een basisvoorwaarde om volwaardig en gelijkwaardig aan onze maatschappij deel te nemen. Personen die door een handicap, ouderdom, ziekte of een tijdelijke beperking moeilijkheden ondervinden om zich te verplaatsen, worden vaak geconfronteerd met een gebrek aan aanbod op vlak van toegankelijk en aangepast vervoer.

Daarom stelt Stad Oostende elektrische en gewone rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking van personen met een beperking. Nadat elektrische rolstoelfietsen een populaire keuze bleken te zijn, kocht de Stad recent een tweede elektrische rolstoelfiets.

“Dankzij stedelijke subsidies kunnen personen met een beperking bij Fietspunt kosteloos toegankelijk fiets- en wandelmateriaal ontlenen. Het uitbreiden van ons aanbod aan elektrische en gewone rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun mobiliteitsuitdagingen, volop kan genieten van onze stad en alles wat ze te bieden heeft”, zegt .Hina Bhatti, Schepen van Toegankelijkheid.

Deze atypische fietsen kunnen gratis uitgeleend worden bij het Fietspunt onder het station van Oostende. Het Fietspunt wordt uitgebaat door Groep Intro vzw. Reservatie is niet verplicht, maar wel aangeraden. Dat kan via 059 61 05 04 of via email op fietspunt.oostende@groepintro.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier