Fietsbieb is gestart op nieuwe locatie in Ardooie

© JM
Redactie KW

De fietsbieb van Beweging.net, het voormalige ACW, is aan een nieuw seizoen begonnen. Voortaan vind je de fietsbieb op een nieuwe locatie. En daar was het meteen al behoorlijk druk. De fietsbieb was gedurende enkele jaren te vinden in de Loods in de Kortrijksestraat, en heeft nu een onderkomen in de voormalige fietswinkel van Devos op het Marktplein in Ardooie.

De vrijwilligers van Beweging.net zijn zopas het nieuwe seizoen begonnen. Voorzitster Christine Hollevoet: ‘Het is een drukke start geworden, met mensen die aan de lopende band een fiets kwamen lenen – wat natuurlijk de bedoeling is van onze fietsbieb. We stellen een ruim aanbod van fietsen ter beschikking van een gezin, want een fiets aankopen voor kinderen en jongeren is voor een gezin een dure aangelegenheid; en kinderen groeien, maar hun fiets groeit niet mee. Met een abonnement in de fietsbieb kun je een jaar lang een passende fiets huren. Je betaalt twintig euro voor een jaarabonnement.”

Het aanbod aan kwaliteitsvolle fietsen stijgt ook jaarlijks. “Tijdens dit openingsweekend mochten we enkele nieuwe fietsen in ontvangst nemen. Zo nodig worden die door onze medewerkers op punt gezet.”

Elke tweede zaterdag

De Ardooise fietsbieb is open op elke tweede zaterdag van de maand, van februari tot oktober. Na betaling van je lidgeld krijg je een fiets ter beschikking, en je kunt die telkens als je dat wil inruilen voor een meer aangepast exemplaar. Toegang tot de fietsbieb via de achterkant van het Paradijs, naast het oude gemeentehuis. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier