Fietsatelier van Groep INTRO verhuist naar nieuw pand in Alfons Pieterslaan

Het fietsenatelier opent op de Alfons Pieterslaan. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Groep INTRO nam in januari 2022 de stedelijke dienstverlening van het fietsatelier over als tijdelijke overeenkomst. Nu opent de groep een zogenaamd fietsatelier waar tweedehandsfietsen aangeboden worden en waar herstellingen gebeuren.

Groep INTRO heeft met het fietsatelier als doelstelling om via sociale tewerkstelling de afstand tot de arbeidsmarkt voor personen met een afstand tot diezelfde arbeidsmarkt te verkleinen. Jaren organiseerde de stad Oostende het fietsatelier, maar in 2022 nam Groep INTRO alles over. Er worden onder andere tweedehandsfietsen aangeboden, en er worden herstellingen aan fietsen uitgevoerd. Dat gebeurt om het fietsgebruik in de stad te bevorderen.

Om de laagdrempeligheid vorm te geven wordt ingezet op circulariteit en tweedehandsonderdelen en die hebben dan een gunstig effect op de eindprijs van een fietsherstelling op een tweedehandsfiets. Na 2,5 jaar is de basis echter gelegd en is er ruimte om uit te breiden. Daarom verhuist het fietsatelier in het najaar van de Duivenhokstraat naar een pand in de Alfons Pieterslaan 72. Het pand is centraal gelegen en biedt de kans om verder in te zetten op sociale tewerkstelling en duurzame mobiliteit binnen de stad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier