Er komt geen bushokje aan Werviks kerkplein

Aan de bushalte in de Sint-Medardusstraat is er modern straatmeubilair voorzien maar geen bushokje. © MV
Redactie KW

Er komt op het nieuw kerkplein in de Sint-Medardusstraat geen overdekt bushokje. Hendrik Ingelbeen (CD&V) deed tijdens de gemeenteraad het voorstel om aan elke stopplaats van De Lijn bushokjes te voorzien.

“We willen als stad het gebruik van de fiets stimuleren, maar ook het gebruik van het openbaar vervoer moeten we aanmoedigen”, aldus Hendrik Ingelbeen. “Dat kan onder meer door de gebruikers beter te verwennen. Bijvoorbeeld door aan elke bushalte een schuilhuisje te voorzien. Aan de bushalte in de Sint-Medardusstraat is er modern straatmeubilair voorzien, maar geen bushokje.”

De halte ter hoogte van de Sint-Medarduskerk is door de aanleg van het nieuw kerkplein verplaatst. Voor alle duidelijkheid: op de plaats van de vorige halte stond er ook geen overdekt bushokje. “We gaan aan het kerkplein geen bushokje voorzien. Het concept leent er zich minder toe, maar smaken kunnen daarover verschillen”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Pynket (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Ik heb aan De Lijn de cijfers van het aantal reizigers gevraagd. Aan de Sint-Medarduskerk stopt een vaste lijn én de Belbus. Er zijn daar 624 gebruikers per jaar. Of gemiddeld nog geen twee per dag.”

Andere cijfers

De visie van het stadsbestuur staat haaks tegenover de visie van De Lijn. Op de website van de Vlaamse vervoersmaatschappij staat onder meer: ‘onze reizigers wachten graag in comfortabele omstandigheden op hun bus of tram’. De nieuwe bushalte aan de Sint-Maartenskerk is voorzien van grondmarkeringen. Het duurde vele weken vooraleer er een verkeersbord ‘bushalte’ werd geplaatst. Op dat bord staat vermeld ‘tijdelijke halte’ wat dus niet correct is.

Schepen Bart Pynket maakte ook cijfers van andere bushaltes bekend. “Aan de Sint-Jozefskerk gaat het om 680 reizigers per jaar en aan de Heilig Hartkerk in Kruiseke zijn dat er 892 (scholieren nemen daar de bus naar school in Ieper, red.)”, aldus Bart. “Er zijn bushaltes van negen reizigers per jaar en die zijn een vogel voor de kat.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier