Dossier herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke uitgesteld tot na verkiezingen

Het bekende restaurant De Mikke is gelegen in het straatgedeelte dat wordt heringericht. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het gemeentebestuur van Koksijde heeft beslist om de aanvraag voor de omgevingsvergunning aangaande de herinrichting van de Leopold II-laan in Oostduinkerke in te trekken en het openbaar onderzoek stop te zetten tot na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Momenteel loopt er een openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning naar aanleiding van de herinrichting van de Leopold II-laan in Oostduinkerke, met name het gedeelte tussen de Guldenzandstraat en de Rozenlaan. Het gaat over de (her)aanleg van de rijweg, fiets- en voetpaden met nieuwe riolering en groen. De gemeente heeft nu de aanvraag voor deze omgevingsvergunning ingetrokken en stopt het openbaar onderzoek tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Dan zal de herinrichting worden toegelicht op een bewonersvergadering.

De omgevingsvergunning werd ingediend met het oog op een vlotte realisatie van deze herinrichting. Tijdens een openbaar onderzoek winnen de betrokken partijen diverse adviezen in van verschillende overheidsinstanties (zoals onder meer het Agentschap voor Natuur en Bos). Die adviezen leiden er dikwijls toe dat er aanpassingen moeten gebeuren in een ontwerp. Dat zorgt ook voor meer zekerheid bij de aanbesteding van de werken. Het studiebureau dat de herinrichtingsplannen tekende, diende daarom al een omgevingsvergunning in. In het ontwerp is de heraanleg van de rijweg voorzien, evenals nieuwe en comfortabele fiets- en voetpaden en het nodige groen.

Het gemeentebestuur laat weten dat ze na de verkiezingen eerst wensen te overleggen met de aangelanden, de handelaars en de bewoners van het projectgebied. Na de verkiezingen zullen het ontwerp en de timing (van dit voor Oostduinkerke belangrijke herinrichtingsproject) verder worden toegelicht op een bewonersvergadering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier