Geen dronken bestuurders bij politiecontroles in Kortrijk, wel vier mensen op weg zonder verzekering

Archiefbeeld ter illustratie. © BELGA
Redactie KW

Op zaterdag 21 september, van in de voormiddag tot in de vooravond, voerde de PZ Vlas opnieuw verkeerscontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

De controlepost stond achtereenvolgens opgesteld in de Kattestraat in Kuurne, de Winkelsestraat in Lendelede en de Gentsesteenweg in Kortrijk.

Belangrijkste vaststellingen

In totaal werden 181 bestuurders, samen met hun voertuigen en boorddocumenten, grondig gecontroleerd. Alle 181 bestuurders legden een alcoholtest af, niemand had te veel gedronken.

“Het is een mooie opsteker dat geen enkele bestuurder te veel gedronken had. Daartegenover staan wel een heel aantal andere verkeersinbreuken, vandaar dat dergelijke verkeerscontroles heel regelmatig blijven uitgevoerd worden”, klinkt het bij de politie.

Eén persoon reed met een bromfiets terwijl hij daarvoor een rijverbod had, de bromfiets werd in beslag genomen

Een motorrijder reed rond zonder zijn verplichte beschermingskledij. Een bestuurder was niet handenvrij aan het bellen terwijl hij aan de verkeerslichten stond. Vijf bestuurders reden met een auto die niet meer geldig gekeurd was en vier bestuurders konden geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen en moeten dit komen vertonen bij de politiediensten.

Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet ter plaatse vertonen en moeten dit komen vertonen bij de politiediensten.

Kind zonder stoeltje

Een bestuurder vervoerde een kindje zonder dat het in de verplichte veiligheidsstoel zat. Een bestuurder van een goederentransport reed zonder het geldig rijbewijs dat hij daarvoor nodig heeft. Een bestuurder van een goederentransport reed zonder vrachtbrief

Een bestuurder reed met een aanhangwagen waarvan de nummerplaat niet gelijkend was aan de nummerplaat op zijn auto. Daarnaast werden ook nog twee processen verbaal opgesteld tegen twee personen die hun door de rechtbank opgelegde voorwaarden aan het schenden waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier