Communicatieproblemen rond werken centrum Oostrozebeke

Redactie KW

In het hart van de gemeente en in het centrum van de Ginste zijn ingrijpende wegeniswerken aan de gang.

Die werken zorgen vanzelfsprekend voor heel veel hinder voor omwonenden, maar ook de plaatselijke handelaars volgen de evolutie van de werken op de voet.

“Geen communicatie mogelijk zonder aannemer”

De verkeershinder in het centrum kan nog jaren aanslepen, want de echte werken zijn nog niet eens begonnen. Tijdens de laatste gemeenteraad formuleerde oppositieraadslid Marleen Lefebre meteen haar ongenoegen over de gebrekkige communicatie rond de herinrichting van de doorgang. Zij vroeg schepen Olivier De Marez hoever het staat met de communicatie naar de handelaren en iedereen die langs het traject woont.

“Heel wat middenstanders weten op vandaag nog altijd niet waar ze aan toe zijn”, volgens Marleen Lefebvre. Schepen De Marez merkte meteen op dat de offertes voor de werken nu pas binnen zijn. Er is nog geen keuze gemaakt wie de aannemer wordt. Schepen De Marez: “We kunnen dus onmogelijk weten welke fasering de aannemer zal gebruiken in de werken, als er momenteel nog geen aannemer gekozen is.”

“Werknemer verantwoordelijk voor communicatie”

“Ik wil wel communiceren naar de betrokken, maar voor het ogenblik valt er niets te communiceren“, gaat De Marez verder “Pas wanneer er een aannemer is aangeduid, zullen we weten waar we aan toe zijn. Op vandaag weten wij op de gemeente nog niet wanneer de werken zullen starten.”

“Vanuit de gemeente zijn we van plan om een werknemer voor een stuk vrij te maken, zodat die persoon kan zorgen voor een goede en opvolgende communicatie over de werken”.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier