Buurtparking met 27 plaatsen langs Koolkerkse Steenweg in Brugge

Vlnr. Frederic Lierman, Dirk De fauw, Mercedes Van Volcem en Cathy Calis. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Langs de Koolkerkse Steenweg in Brugge realiseert het stadsbestuur een buurtparking met 27 parkeerplaatsen. “Er komen ook twee laadpalen voor elektrische wagen en een parkeerplaats voor mindervaliden”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD).

De hoge parkeerdruk langs de Koolkerkse Steenweg in Brugge is een oud zeer. Door de vele geparkeerde wagens langs deze drukke steenweg verloopt het verkeer er vaak eerder stroef. Daarom klopten een aantal bewoners al een tijd terug aan bij het stadsbestuur me de vraag naar een oplossing. “We zochten naar een kwalitatieve, duurzame oplossing voor de bewoners. Ter hoogte van huisnummer 76 in de Koolkerkse Steenweg al aan een inslag een buurtparking aangelegd worden met 27 parkeerplaatsen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (open VLD). “Daar is ook een parkeerplaats voor mindervaliden bij en we voorzien ook twee laadpalen voor elektrische voertuigen.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) verduidelijkt dat het om een gratis parking gaat en er is ook geen blauwe schijf voor tijdsbeperking van toepassing. De volledige opbouw van de parking gebeurt met waterdoorlatende materialen. De toegang van de parking zal in een karrenspoor aangelegd worden en die wordt voorzien in grasdallen om de waterinfiltratie te garanderen. Ook de parkeerplaatsen zelf worden in grasdallen aangelegd. Om een groenblijvend effect te behouden wordt gras en klaver aangelegd. “De bestaande bomen blijven behouden en elf nieuwe bomen worden aangeplant. Keizersbomen met lilablauwe bloemen zullen de blikvangers zijn aan de toegangsweg en er worden ook zwarte elzen en schietwilgen aangeplant”, geeft schepen Van Volcem nog mee.

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “Een verbinding voor fietsers en voetgangers wordt doorgetrokken naar het achterste deel van de parking. Die zal uiteindelijk aansluiten bij de verkavelingen die gepland staan op de percelen aan de Noorweegse Kaai. Er wordt een groenbuffer tussen deze zachte verbinding en de eerste parkeerzone voorzien om de verkeersveiligheid te garanderen.” De werkzaamheden worden geraamd op 193.278, 65 euro, exclusief BTW. Normaal gezien starten de werkzaamheden in het najaar van 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier