Buslijn tussen Wingene en Torhout krijgt extra busritten

Vlaams Parlementslid en schepen Brecht Warnez uit Wingene maakt deel uit van de commissie Onderwijs. © NS
Redactie KW

Het probleem met overbevolkte bussen op de buslijn 22 tussen Wingene en Torhout wordt vanaf maandag 5 oktober aangepakt. De Lijn en minister Lydia Peeters erkennen het probleem. Private busondernemingen zorgen voor versterking.

Vervoersmaatschappij De Lijn kent al geruime tijd problemen met overvolle bussen en dit op bepaalde drukke buslijnen. De coronacrisis maakt de evaluatie begin het schooljaar nog moeilijker.

Toch kwam men tot een goede oplossing. Reeds van de start van het schooljaar deden de CD&V-parlementsleden van de commissie Onderwijs een oproep aan minister Lydia Peeters om de overvolle bussen van De Lijn aan te pakken. Vlaams Parlementslid en schepen Brecht Warnez uit Wingene maakt deel uit van die commissie en verduidelijkt. “De coronacrisis doet ons extra nadenken over overvolle bussen. Het is niet verantwoord om de leerlingen in de klas te verplichten de hele dag een mondmasker te dragen terwijl ze in de bus gedrumd staan.”

Private autobusondernemingen

Uit navraag bleek dat veel private autocarondernemingen vragende partij waren om de buslijnen te versterken. De coronacrisis was ook voor die sector een harde klap en daardoor hebben zij de nodige vrije bussen en chauffeurs ter beschikking. Minister Lydia Peeters ging op het voorstel in en maakte hiervoor 12,5 miljoen euro vrij. De privébussen zullen met het opschrift ‘versterkte rit’ achter de bus van De Lijn rijden en dus dezelfde route volgen met dezelfde haltes.

Voor Wingene gaat het hier om de vier busritten tussen Wingene en Torhout met lijnnummer 22, die extra versterking krijgen. Ook andere buslijnen die overvol zitten worden bekeken om tot een goede oplossing te komen.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier