Brugge hoest de helft van de kosten voor de heraanleg van de Sint-Jorisstraat op

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

“Waarom hoest de Stad Brugge de helft van de kosten voor de heraanleg van de Sint-Jorisstraat op, als de onderaannemer een fout gemaakt heeft?” Met die woorden hekelde oppositieraadslid Stefaan Sintobin (VB) tijdens de gemeenteraad de ‘slechte’ onderhandelingen van het stadsbestuur.

Het feit dat amper negen maanden na de feestelijke heropening de Sint-Jorisstraat opnieuw moet opengebroken worden, noopte drie Brugge raadsleden – Stefaan Sintobin (VB), Janos Braem (Groen) en Pol Van Den Driessche (N-VA) – tot een actuele vraag dinsdagavond.

Diverse fouten

Volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) heeft een onderaannemer diverse fouten gemaakt: de straatstenen kregen te brede voegen en de aannemer reed met zware machines over de pas heraangelegde straat, waardoor het baanvlak niet effen is en de buurtbewoners klagen over trillingen.

“Ik heb het zelf ook vastgesteld, want ik passeer daar dagelijks met mijn auto”, stelt de schepen. Na onderhandelingen met de aannemer heeft de Stad Brugge zich akkoord verklaard tot een compromis: tussen maandag 27 mei en 12 juli wordt de bestrating tussen huisnummer 7 en de Sint-Clarastraat opgebroken en worden de rijweg en greppels heraangelegd. De zone zal onderbroken zijn voor doorgaand verkeer, behalve voor voetgangers.

Fiftyfifty

“De kosten voor het herstel bedragen 45.000 euro en zullen fiftyfifty gedeeld worden”, aldus Mercedes Van Volcem. Die woorden wekten de woede op van Stefaan Sintobin (VB), die vond dat de stad een slecht compromis onderhandeld had. De schepen antwoordde: “We kozen voor dit compromis, omdat we daardoor de klus kunnen klaren in amper vijf weken tijd. Voor het bouwverlof is het werk gedaan. anders zou dit nog langer aanslepen.”

Pol Van Den Driessche (N-VA) wees op het feit dat een dame al gevallen is op de slechte rijbaan: “Bij wie kan zij verhaal halen?” Volgens Mercedes Van Volcem moet het slachtoffer contact opnemen met de stad Brugge, die haar verzekeraar zal aanspreken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier