Benjamin zorgt donderdag voor verkeershinder

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Donderdagvoormiddag wordt in Wenduine het kunstwerk ‘Benjamin’ verplaatst. De verhuizing, die nodig is voor de heraanleg van Park Lange, zal wellicht wat verkeershinder geven langs de Ringlaan. Het beeld moet immers onder de tramleiding door.

Het uitstapje van ‘Benjamin’, in 2021 door de gemeente aangekocht in het kader van kusttriënnale Beaufort, krijgt een tijdelijke nieuwe verblijfplaats ter hoogte van de Manitobahelling aan de Ringlaan en die verhuizing wordt een huzarenstukje. Om het monumentale beeld tot op zijn nieuwe locatie te krijgen, moet het immers onder de bovenleiding van de tram door.

“De verhuizing van ‘Benjamin’ is nodig voor de heraanleg van Park Lange. Ook het voormalige dierenparkje krijgt een stevige opfrisbeurt en daar zal Benjamin zijn definitieve verblijfplaats krijgen. Maar ondertussen zal hij de mensen verwelkomen die vanuit Blankenberge de badplaats binnenrijden”, vertelt cultuurschepen Rudi Cattrysse.

Trambedding

Het beeld zal met een verreiker op een dieplader geplaatst worden. Die moet de trambedding kruisen zonder de bovenleiding te beschadigen. Daarna gaat het via de Ringlaan naar de andere zijde van Wenduine, waar de verreiker het zware bronzen beeld op een sokkel op de rotonde zal plaatsen.

De werken starten omstreeks halfnegen in de ochtend en worden uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Helix Art & Technics. Rond elf uur zou de klus erop moeten zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier