“Belangrijk voor mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben”: openbaar vervoer in Izegem wordt uitgebreid

Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Op vraag van het stadsbestuur komen er na de paasvakantie zes extra flexbushaltes voor het openbaar vervoer in Izegem. “Het gaat om haltes die in het oorspronkelijk openbaar vervoerplan niet meer bestonden, maar wel gelegen zijn op locaties vlakbij publieke voorzieningen of trekpleister”, klinkt het.

“Op die plekken, zoals een begraafplaats, het ziekenhuis, het dienstencentrum voor senioren of het zwembad, komen vaak mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben dan het openbaar vervoer. Daarom is het belangrijk dat zij met het flexbusvervoer dichtbij kunnen komen, wanneer er geen reguliere bushalte in de directe omgeving ligt”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.

Vanaf maandag 15 april zullen voortaan ook de stedelijke begraafplaats in de Reperstraat, de Sint-Jozefskliniek in de Ommegangstraat, cultuurhuis en dienstencentrum De Leest in de Sint-Jorisstraat, het zwembad en de sporthallen in de Heilig Hartstraat, domein Wallemote-Wolvenhof in de Kokelarestraat over een halte beschikken. Ook komt er nog eentje in de Meensesteenweg ter hoogte van de Gapaardstraat. “Het gaat hier om een extra halte tussen de haltes Ter Beursplein en De Plataan”, verduidelijkt de schepen.

Schoolgaande jeugd

Naast de extra flexbushaltes komt er ook een oplossing voor het capaciteitstekort op de schoolrit ’s morgens richting Lendelede en Kortrijk (buslijn 502 Ardooie-Izegem-Lendelede-Gullegem-Heule-Kortrijk). “Op die buslijn die ’s morgens veel scholieren naar school brengt, was er de afgelopen weken merkbaar te weinig plaats. De Lijn heeft het probleem onderzocht en komt nu met een oplossing. Tot het einde van het schooljaar en in afwachting van een structurele oplossing vanaf het schooljaar 2024-2025, rijdt er vanaf maandag 15 april achter de normale Lijnbus een extra bus om aan de capaciteit te kunnen voldoen”, legt burgemeester Bert Maertens uit.

“De veranderingen in ons openbaar vervoernetwerk zijn voor iedereen wat wennen. Het is niet altijd evident om van in het prille begin alle gevolgen correct in te schatten. Daarom ben ik erg tevreden dat De Lijn zich flexibel opstelt en de nodige aanpassingen doorvoert op vraag van de stad en onze inwoners”, besluit de burgemeester. (MI)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier