Algemene hinder bij De Lijn door vakbondsactie op maandag 23 september

Maandag is er een vakbondsactie (gf)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Op maandag 23 september organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een algemene staking bij De Lijn, zo ook in onze provincie. Daardoor zullen er minder bus- en tramritten gereden worden die dag.

De vakbonden organiseren deze actie uit ongerustheid over de werkplanning in 2025. De directie en vertegenwoordigers van het gemeenschappelijke vakbondsfront hebben tot 19 september rond de tafel gezeten en blijven in constructief overleg. De directie betreurt dat zo het school-woon-werk verkeer ernstig zal verstoord worden.

Alternatieve dienstverlening

De Lijn werkt zoals steeds een alternatieve dienstverlening uit. Deze zal beschikbaar zijn vanaf zaterdag 21 september in de loop van de namiddag op de website van De Lijn. De alternatieve dienstverlening is ook te vinden via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina. Om een reisweg uit te stippelen, geven reizigers dan als datum 23 september in, zo zien ze welke ritten er rijden. Ritten die niet gereden worden, verschijnen niet in de routeplanner.

Er kunnen wel minieme verschillen zijn tussen de communicatie vooraf en de realiteit op de dag van de actie of staking. De Lijn verontschuldigt zich voor de hinder en het ongemak die de vakbondsactie met zich zal meebrengen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier