Aanleg van fietspad tussen Dikkebus en De Klijte staat gepland voor 2018

Redactie KW

Woensdagavond was er in OC Dikkebus alvast een eerste bewonersvergadering. Die lokte heel wat volk.

In oktober 2013 vond een overlegmoment plaats met de Administratie Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Heuvelland en de Stad Ieper in verband met het bewuste fietspad. AWV voorziet een structureel onderhoud langs de N375 Dikkebusstraat en Dikkebusseweg. Het huidige fietspad langs deze weg voldoet niet aan de richtlijnen van veilige fietspaden. Een structureel onderhoud biedt de mogelijkheid om het profiel van de weg grondig te wijzigen, zodat de inrichting van het fietspad kan aangepakt worden.

Op die manier zou het fietspad voldoen aan de normen van het Fietsvademecum en zou het volledige traject van de N375 van Ieper naar Loker uitgevoerd zijn met veilige fietspaden. Het fietspad zou volledig gesubsidieerd kunnen worden via een samenwerkingsovereenkomst met AWV, waardoor Heuvelland Ieper het project alleen nog moeten prefinancieren. De kosten voor het gedeelte op het grondgebied Heuvelland worden geraamd op 850.000 euro.

De uitvoering van de werken is voorlopig pas ingepland voor 2018. In afwachting van de uitvoering worden nog infovergaderingen voorzien voor de bevolking en de aangelanden.

(EG – Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier