Ondernemersverenigingen bundelen krachten om de plaatselijke handelaars te promoten

De ondernemersverenigingen willen de inwoners overtuigen om lokaal te winkelen. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Ondernemersverenigingen Dadizele Onderneemt en Unizo Moorslede slaan samen met het gemeentebestuur de handen in elkaar voor de organisatie van een actie om de lokale economie in de gemeente te ondersteunen.

Heel wat handelszaken hebben het tegenwoordig lastig. Ondernemersverenigingen Dadizele Onderneemt en Unizo Moorslede bundelen hun krachten om de plaatselijke handelaars een hart onder de riem te steken. “In deze coronatijden is het niet gemakkelijk voor verschillende lokale handelszaken. We willen daarom de inwoners extra stimuleren om lokaal te kopen”, vertellen Pieter Vanhoutte en Rik Knockaert, de voorzitters van de twee ondernemersverenigingen.

Iedere handelaar in Groot-Moorslede krijgt de mogelijkheid om nabij zijn handelszaak een speciaal ontworpen bord te plaatsen. “Met deze speciaal ontworpen immoborden willen we de bewoners naar de handelszaken lokken. Iedere handelaar kan een eigen actie koppelen aan ons initiatief”, klinkt het.

De actie met de borden met daarop de tekst ‘komt mor were uit je kot, winkelhier in Mwoslé/Daisel begot’ loopt tot eind augustus 2020. Het gemeentebestuur helpt mee bij het financieren van de campagne. “We zijn heel blij om te zien dat beide ondernemersverenigingen samenwerken. Met het gemeentebestuur wachten we voorlopig nog even af vooraleer we andere acties ondernemen. Momenteel is het nog heel onduidelijk hoe groot de impact van het coronavirus is. We kijken nog even de kat uit de boom in plaats van onmiddellijk cadeautjes uit te delen. De ene ondernemer is namelijk al zwaarder getroffen dan de andere”, besluit schepen van lokale economie Nessim Ben Driss (Visie). (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier