Van Volcem wil globaal plan voor windturbines in Brugs havengebied

Redactie KW

Brugs schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open Vld) wil dat er een globaal plan wordt opgemaakt voor de opstelling van windturbines in het Brugse havengebied. Volgens de schepen is de haven geschikt om nog bijkomende windturbines te plaatsen. In het Brugse havengebied staat momenteel al de grootste concentratie aan windturbines in België.

“Veel bedrijven zijn vragende partij om een windturbine te plaatsen in de haven”, laat Van Volcem weten. “Ze willen op die manier besparen op hun energiefactuur. In samenspraak met het havenbestuur MBZ zou er daarom een globaal windturbineplan moeten worden opgemaakt. Enkel op die manier kan de ruimtelijke ordening op een goede manier worden bewaakt.”

Mercedes Van Volcem is voorstander om de windturbines op één of meerdere lijnen te plaatsen. “Het aandeel groene energie moet tegen 2020 tot 20 procent en meer stijgen. Zeebrugge die nu al een energiehaven is, kan zijn voortrekkersrol nog versterken. Dat de bedrijven er windturbines kunnen plaatsen, zal Brugge ook een bedrijfsvriendelijk imago opleveren”, aldus nog de Brugse schepen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier