Van Volcem schrijft open brief over stadiondossier

Van Volcem schrijft open brief over stadiondossier
Redactie KW

Mag het nog over voetbal gaan? Die vraag stelt de Brugse schepen van ruimtelijke ordening Mercedes Van Volcem in een open brief. Alle inwoners van groot-Brugge krijgen de folder vanaf donderdag in hun bus. De schepen wil dat de polemiek in het dossier rond het stadion van Club ophoudt. Al geeft ze toe dat ze die zelf hielp ontstaan.

“Iedereen praat over winkelcentrum, over de groene long. Er zijn de tegenkantingen, er wordt in de gemeenteraad al eens met modder gegooid, er worden persoonlijke vetes uitgevochten. Ik zou niet willen dat de kern van de zaak, het stadion, dat toch een noodzaak is voor Club, verloren gaat”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

Van Volcem wil dus dat het geruzie stopt, terwijl net burgemeester Moenaert van CD&V, en ook enkele SP.a-leden net vinden dat Van Volcem en de Brugse OpenVLD de ruziestokers zijn.

In de folder roept schepen Van Volcem op om de twee eersteklasse-voetbalploegen, die Brugge nu heeft, te koesteren, en even belangrijk te vinden als pakweg cultureel erfgoed in de binnenstad. Afwachten of de Brugse coalitiepartners het ook zo zullen zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier