Twee jongens uit Koekelare opgepakt voor zinloos geweld

Redactie KW

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Koekelare zijn woensdagmiddag opgepakt nadat ze even daarvoor van een dame de handtas hadden afgerukt. De rechercheurs ontdekten snel dat de twee in het voorjaar in Koekelare ook een oudere man een pak slaag gaven en even later binnendrongen in zijn huis.

Toen een vrouw woensdagmiddag 12 oktober rond 15.45 uur het rusthuis in Koekelare verliet, werd haar handtas met geweld afgerukt. De vrouw moest medisch worden verzorgd. De directeur van het rusthuis zag het gebeuren en herkende de daders : het ging om een 15-jarige en een 16-jarige uit Koekelare. Na verhoor bekenden ze de feiten. De buit hadden ze bij de vlucht weggegooid, maar is ondertussen opnieuw terecht.

Rammeling

Bij het verhoor bekende de 15-jarige dat hij in mei van dit jaar, samen met nog een andere leeftijds- en dorpsgenoot, een man van 67 in zijn eigen tuin een rammeling had gegeven. De man had hen gevraagd of zij zijn ruit enige tijd voordien hadden kapot gestampt.

Een week later drongen de twee jongeren ‘s avonds laat opnieuw de woning van hun slachtoffer binnen, terwijl die in zijn woonkamer tv zat te kijken. De twee jongeren sloegen de man op het gezicht en gingen er nadien vandoor. De man moest een week lang in het ziekenhuis blijven. De jongeren verschijnen vandaag voor de jeugdrechter in Veurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier