"In een vereniging kan je op twee manieren voorzitter zijn", legt Vander Plaetse uit. "Ofwel blijf je krampachtig aan je postje vasthouden en bloedt alles finaal uit, ofwel komt er na een tijd iemand in jouw plaats. Wij kiezen bewust voor het doorgroeiverhaal. We zijn een dynamische groep sinds het begin en willen dat zo houden." Opvolger van dienst is Dries Hillewaere, die in het verleden al secretaris en penningmeester was. "Ik zit al even lang in het bestuur als Jan, maar ben negen jaar jonger. We willen een aantrekkelijke fietsclub blijven. Dit was een bijna evidente keuze om de continuïteit te garanderen. Ik zie het helemaal zitten. Zelf blijf ik ook op sportief vlak actief, met de B- en C-groep van De Putters en in de triatlonwereld. Dit is een hobby." Ter vervollediging: Nico Van Tuyckom blijft secretaris, terwijl Dimitri Demeyere als penningmeester aan de slag gaat.

Hoogtepunten

Eén van de hoogtepunten van het jaar wordt andermaal de Putters-Oostkamp Classic op zaterdag 1 en zondag 2 juni. In de vierde editie worden vijf afstanden, gaande van 60 tot 170 kilometer aangeboden. Vander Plaetse: "Via Kruishoutem trekken we de Vlaamse Ardennen in. De mooie klim van La Houppe is het verste punt. Een nieuwigheid dit jaar is de nieuwe Berg Ten Houte, die over goed lopende kasseien gaat. Maar algemeen blijft zowat alles hetzelfde als in 2018. Parcoursbouwer Esteban Talloen tekende opnieuw een mooi parcours over brede, goed berijdbare en autoluwe wegen uit. Om maar te zeggen: de deelnemers zullen amper drie rode lichten op hun weg tegenkomen. Het is een ideale toertocht voor iemand die er individueel of in groep wil op uittrekken."

Vorig jaar eindigden we op 950 deelnemers, nu mikken we op de kaap van 1.000

© Davy Coghe

Vander Plaetse benadrukt nog enkele andere voordelen. "Onze lijfspreuk is niet voor niets: georganiseerd door wielertoeristen, voor wielertoeristen. Onze deelnameprijs bedraagt vier tot zes euro. Daarvoor krijgt iedere deelnemer een uitgekiend parcours met weinig bochten, vier bevoorradingen op de langste afstand en een gratis Ename of drankje bij de aankomst. Onze samenwerking met Cycling Vlaanderen is een ander groot pluspunt."

Vander Plaetse en co verwachten een recordeditie. "Vorig jaar eindigden we op 950 deelnemers, nu mikken we op de kaap van 1.000. Voor het eerst werken we met voorinschrijvingen en op basis daarvan ziet het er goed uit. Maar finaal wordt het weer sowieso de bepalende factor. De mensen kunnen vanaf zeven uur 's ochtends inschrijven. Onze 50 medewerkers zullen twee dagen lang alles in goede banen leiden."

Meer info over de toertocht op www.puttersoostkampclassic.be

"In een vereniging kan je op twee manieren voorzitter zijn", legt Vander Plaetse uit. "Ofwel blijf je krampachtig aan je postje vasthouden en bloedt alles finaal uit, ofwel komt er na een tijd iemand in jouw plaats. Wij kiezen bewust voor het doorgroeiverhaal. We zijn een dynamische groep sinds het begin en willen dat zo houden." Opvolger van dienst is Dries Hillewaere, die in het verleden al secretaris en penningmeester was. "Ik zit al even lang in het bestuur als Jan, maar ben negen jaar jonger. We willen een aantrekkelijke fietsclub blijven. Dit was een bijna evidente keuze om de continuïteit te garanderen. Ik zie het helemaal zitten. Zelf blijf ik ook op sportief vlak actief, met de B- en C-groep van De Putters en in de triatlonwereld. Dit is een hobby." Ter vervollediging: Nico Van Tuyckom blijft secretaris, terwijl Dimitri Demeyere als penningmeester aan de slag gaat.Eén van de hoogtepunten van het jaar wordt andermaal de Putters-Oostkamp Classic op zaterdag 1 en zondag 2 juni. In de vierde editie worden vijf afstanden, gaande van 60 tot 170 kilometer aangeboden. Vander Plaetse: "Via Kruishoutem trekken we de Vlaamse Ardennen in. De mooie klim van La Houppe is het verste punt. Een nieuwigheid dit jaar is de nieuwe Berg Ten Houte, die over goed lopende kasseien gaat. Maar algemeen blijft zowat alles hetzelfde als in 2018. Parcoursbouwer Esteban Talloen tekende opnieuw een mooi parcours over brede, goed berijdbare en autoluwe wegen uit. Om maar te zeggen: de deelnemers zullen amper drie rode lichten op hun weg tegenkomen. Het is een ideale toertocht voor iemand die er individueel of in groep wil op uittrekken."Vander Plaetse benadrukt nog enkele andere voordelen. "Onze lijfspreuk is niet voor niets: georganiseerd door wielertoeristen, voor wielertoeristen. Onze deelnameprijs bedraagt vier tot zes euro. Daarvoor krijgt iedere deelnemer een uitgekiend parcours met weinig bochten, vier bevoorradingen op de langste afstand en een gratis Ename of drankje bij de aankomst. Onze samenwerking met Cycling Vlaanderen is een ander groot pluspunt."Vander Plaetse en co verwachten een recordeditie. "Vorig jaar eindigden we op 950 deelnemers, nu mikken we op de kaap van 1.000. Voor het eerst werken we met voorinschrijvingen en op basis daarvan ziet het er goed uit. Maar finaal wordt het weer sowieso de bepalende factor. De mensen kunnen vanaf zeven uur 's ochtends inschrijven. Onze 50 medewerkers zullen twee dagen lang alles in goede banen leiden."