Zwevegem plaatst picknickkasten om zowel inwoners als toeristen te prikkelen

Deze week werd de picknickkast in de Brucqstraat al eens uitgetest. (foto GJZ)
Redactie KW

Deze zomer kan iedereen picknicken op negen plaatsen in Groot-Zwevegem. Op sommige plaatsen is ook barbecue toegestaan. Daarmee wil het gemeentebestuur de mensen die hun verlof thuis doorbrengen, een mooi alternatief bieden.

Dinsdag werd de eerste picknickkast in gebruik genomen. Dit gebeurde op de picknickweide in de Brucqstraat in Sint-Denijs. Het is één van de negen plaatsen in de gemeente die zullen voorzien worden van dergelijke infrastructuur.

“De locaties werden zowel uitgekozen in het landelijke buitengebied dicht bij het fietsknooppuntennetwerk als in de meer centraal gelegen plaatsen”, vertelt burgemeester Marc Doutreluingne. “Dit moet zowel de mensen uit de buurt aantrekken als de toeristen prikkelen om naar Zwevegem te komen.”

Alle locaties werden uitgerust met minstens drie picknicktafels. Ze bevinden zich aan de Kleiputten en het plein op de wijk De Vlaminck in Heestert, aan het Ensorplein op de Kappaert, op de parkzone op de Europawijk en aan het Gemeentepunt in Zwevegem, aan het Surremontbos in Otegem, an het Millenniumpark in Moen en op de Kerkeberg en aan de Brucqstraat in Sint-Denijs. Aan het Surremontbos, en het Millenniumpark en op het Ensorplein komt er ook een barbecue. Op vijf van de negen locaties is er ook een picknickkast voorzien.

Lokaal

Wie van de picknickkast gebruik wil maken, moet drie dagen vooraf bestellen via seizoenkrat.be. “Frederic Bostyn heeft een keuze van vier soorten picknick gaande van een basispakket tot bourgondisch smullen, of in de prijsklassen van 14 tot 30 euro.”

Na betaling krijgt de klant een code en de leverancier zorgt dat de bestelling met bijhorend bestek in de kast geplaatst wordt. De kasten zijn volledig geïsoleerd waarbij alles fris blijft. Wie geen zin heeft in een picknick kan ook een dessert bestellen.

Volgens de burgemeester zijn alle producten lokaal ambachtelijk. “De picknickkast is dus niet alleen toeristisch een troef, maar ook economisch. Onze lokale producenten komen door dit initiatief zeker aan hun trekken.”

Daarnaast heeft de kast ook een sociaal aspect. De mensen van ‘t Alternatief hebben veel talent in huis. De kasten werden door hen gemaakt en ogen zeer duurzaam en praktisch. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier