Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond

De jaarlijkse Lendeleedse rommelmarkt opgezet door de plaatselijke Gezinsbond is een vaste waarde in het plaatselijk cultureel landschap. © CLY CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De jaarlijkse Lendeleedse rommelmarkt opgezet door de plaatselijke Gezinsbond is een vaste waarde in het plaatselijk cultureel landschap. Deze jaarlijks rommelmarkt neemt nagenoeg het complete dorpscentrum en de aanpalende straten in beslag.

Katrien Dekeersschieter voorzitster van de Gezinsbond: “De 21 editie moest een topper worden want we hielden niet minder dan 500 standplaatsen open. Op zaterdagmorgen hadden al 280 standhouders ingeschreven alleen waren de weergoden ons niet gunstig gezind. In de voormiddag kregen we al geregeld een flinke bui over ons heen maar gelukkig was er af en toe een droge periode zodat de bezoekers het er toch op waagden een bezoeke te brengen.”

Duizendtal bezoekers

“We hoopten op een droge namiddag maar ook dat draaide verkeerd uit. Enkele fikse onweersbuien maakten het de standhouders erg moeilijk zodat ze hun waren geregeld met een zeiltje moesten afdekken. Gelukkig was er geregeld een regenpauze zodat de 21 editie toch niet helemaal in het water viel.” Of ze er een idee van had hoeveel bezoekers het slechte weer trotseerden en toch naar Lendelede afzakten?

“Echt moeilijk te schatten gezien de vele straten waar volk loopt. Ik schat toch op een kleine duizend niettegenstaande het rotweer. De opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt wordt bij de Gezinsbond aangewend om goedkope activiteiten aan te bieden voor onze leden”, besloot secretaris Joke Vandevenne. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier