Zussen De Craemer ruilen vaste job voor eigen stoffenwinkel

Zusse Veerle en Sarah De Craemer gaven hun vaste job op om een eigen zaak te beginnen.© Davy Coghe
Zusse Veerle en Sarah De Craemer gaven hun vaste job op om een eigen zaak te beginnen.© Davy Coghe
Redactie KW

Zussen Veerle (42) en Sarah De Craemer (30) zijn zaterdag gestart met Het Motief, een speciaalzaak voor stoffen en naaigerei. “Als het weer toegelaten is, willen we ook workshops organiseren”, zegt Veerle. “En dat mag best gezellig zijn, met een glaasje erbij.”

Een vaste job en dito inkomen stopzetten om tijdens de coronacrisis met een winkel in stoffen en naaigerei te beginnen. Er is een stevige portie lef voor nodig. En dat hebben de zussen Veerle en Sarah De Craemer in overvloed.

“Ik heb meer dan 20 jaar in het onderwijs gestaan, als leerkracht in de lagere school. En hoewel ik dat altijd graag gedaan heb, voelde ik toch al een poosje dat het tijd was voor iets nieuws”, zegt Veerle. “Voor mijn jongere zus Sarah is het een ander verhaal, maar ook zij waagt zich in zekere zin aan een sprong in het onbekende. Sarah deed het onthaal en de ticketing in Bruges Beer Experience, ook wel bekend als het Biermuseum aan de Markt in Brugge. Maar door de sluiting door de coronacrisis kon ze daar niet verder.”

Creatieve ontspanning

“Mijn zus en ik hebben altijd graag genaaid en hebben ons doorheen de jaren verder vervolmaakt in diverse naaitechnieken en kleur- en stijladvies. Het idee om hier samen professioneel iets mee doen, rijpt al langer en het was eigenlijk de bedoeling om al begin september vorig jaar van start te gaan. Door de coronacrisis, waarbij het heel moeilijk was om ons voor te bereiden, bleek dat niet mogelijk. Nu staan we toch klaar om van start te gaan.”

Veerle en Sarah vestigden hun winkel langs de Gistelse Steenweg, in een ruimte op de benedenverdieping van de woning waar Veerle met haar man en drie kinderen woont.

“We zijn ervan overtuigd dat er een markt is voor wat wij bieden en we willen zeker ook jonge mensen aantrekken. Want handwerk, en zeker ook naaien, wordt door steeds meer mensen gezien als een leuke en creatieve ontspanning. In Het Motief vind je dus allerlei mooie stoffen, naaigerief en patronen om op een vlotte manier zelf een kledingstuk te maken. Daar blijft het niet bij, want als de regelgeving rond corona het weer toelaat willen we hier ook workshops naaien organiseren. En ja, dat mag dan best gezellig zijn, met een drankje en een hapje erbij”, besluit Veerle De Craemer.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier