Zorgteam Moorsele en parachutisten maken droom van Michelle Verstraete waar

Het zorgteam zal Michelle Vertstraete morgen enthousiast aanmoedigen bij haar parachutesprong. V.l.n.r. Charlotte Bonte, Tessa Delatter, Leen Wouters, Paulien Callens, Daphnie Monserez, Nadine Seynaeve, Marie Vander Donckt, Perrine Buysse en Marthe Masselis. Hélène Mestdagh ontbreekt op de foto. © SLW
Stefaan Lernout

Dertien jaar geleden kreeg Michelle Verstraete uit Sint-Eloois-Winkel in korte tijd twee hersenbloedingen. Op slag werden al haar toekomstdromen uitgewist. Zorgteam Moorsele dat al die jaren dagelijks bij haar op bezoek gaat, maakt nu toch een van die dromen waar. Zaterdag 12 september maakt ze een duo parachutesprong in Moorsele.

“Michelle was en is een levensgenieter, dat zie je nog steeds op foto’s en in de fonkeling van haar ogen als we met haar praten tijdens de verzorging”, zegt Charlotte Bonte van ‘t Zorgteam Moorsele. Charlotte en haar collega’s van het team gaan dagelijks bij Michelle Verstraete (50) langs om haar te kleden en te wassen. Dat doen ze al dertien jaar sinds ze op korte tijd twee hersenbloedingen kreeg. Het spreken lukt haar niet meer en ze zit vastgekluisterd in haar rolstoel.

“Ze is heel moedig”, weet Charlotte. “Ze heeft niemand, er is een zoon uit haar eerste huwelijk die ze nooit meer ziet. Een andere man heeft haar verlaten na de hersenbloedingen. De enige die ze sporadisch ziet, is haar schoonzus. Ze heeft gelukkig nog het huis in Sint-Eloois-Winkel. Dat huis, dat ze wou betrekken met haar tweede man, was nog in aanbouw zodat aanpassingen die nodig waren om met haar beperkingen te leven, nog konden uitgevoerd worden.”

Sindsdien betekent ‘t Zorgteam meer dan een witte auto die dagelijks langskomt. De thuisverpleegsters zijn haar nieuwe familie geworden, haar vrienden ook op Facebook. Daar zag Michelle vier jaar geleden de foto van Charlotte die een duosprong had gemaakt.

Speciaal pak

“Dat wou Michelle ook, al van toen ze nog gezond was”, vervolgt Charlotte. “Charlotte is iemand die haar grenzen wil verleggen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en ging naar de lokale parachutistenclub die toezegde om met haar te springen. Meer nog, de sprong en de film van haar sprong zou ze gratis krijgen! Toen ik haar het heuglijke nieuws vertelde, was ze dan ook heel uitbundig. Je kan niet geloven welk goed gevoel je krijgt als je Michelle zo gelukkig ziet. Dat geeft je weer extra kracht om verder te doen.”

Het is niet evident om met iemand zoals Michelle een parachutesprong te maken. Vooral de landing is niet zonder risico, normaal dien je de benen in te trekken bij de landing. Iets wat zij niet kan, daarom maakt ze de sprong in een speciaal pak waar enkel door gekwalificeerde parachutisten mee mag gesprongen worden. John en Nico zijn de helden van dienst, ook Charlotte zal zaterdag de vrije val vanop 4.000 meter hoogte maken en aan een snelheid van 230 kilometer per uur naar beneden suizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier