Zorgen bij Lourdesziekenhuis in Waregem: “Cijfers gaan snel verkeerde kant op”

Het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem. © PNW
Redactie KW

Net als de andere ziekenhuizen kijkt de directie van het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem met lede ogen naar de snel stijgende coronacijfers. “Het gaat snel in de verkeerde richting”, zegt algemeen directeur Noël Cierkens.

Momenteel bevindt het Waregemse ziekenhuis zich in fase 1B, maar begin volgende week wordt overgeschakeld naar fase 2A. “Dat betekent dat we van 20 naar 36 voorbehouden bedden voor coronapatiënten moeten gaan. Op de afdeling intensieve zorg moeten we straks zes in plaats van vijf bedden vrijhouden”, stelt algemeen directeur Noël Cierkens, die geen concrete cijfers over de bezetting van het ziekenhuis vrijgeeft.

Personeel valt uit

Bovendien is het O.L.V. van Lourdesziekenhuis in de mogelijkheid om een tweede afdeling intensieve zorgen te openen. “Alle voorbereidingen zijn getroffen, dus het kan zelfs in principe vanaf nu”, stelt Cierkens. “Op vandaag is het nog niet nodig, maar de toestand gaat snel de verkeerde kant uit. Het virus zit overal in de gemeenschap.”

Ook de zorgverleners zijn deze keer zwaarder getroffen, meent de algemeen directeur. “We ondervinden dat er meer personeelsleden uitvallen met een besmetting. Toch kunnen we – gelukkig – nog alles bolwerken op een redelijke manier. Hopelijk keren de cijfers snel”, klinkt het nog. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier