15 maart 2017 werd voor Bram Devolder, de zoon van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits, een emotionele rollercoaster. Amper een kwartier nadat hij de brief gekregen had waarin stond dat hij voor een vol academiejaar aanvaard was als student aan de prestigieuze Harvard University in de Verenigde Staten, kreeg hij het bericht dat het knobbeltje dat hij enkele dagen voordien in zijn hals had gevoeld, helaas niet onschuldig was. Het bleek om een lymfoom te gaan.

Genezen

Na een zware behandeling met chemotherapie en bestralingen kreeg hij de lymfeklierkanker klein en intussen is hij al geruime tijd genezen verklaard. Dus kan hij nu met een jaar uitstel zijn droom waarmaken: zijn doctoraat aan de faculteit Rechten van de Leuvense Universiteit onderbreken om voor negen maanden aan de Amerikaanse topuniversiteit te studeren. Het is de bedoeling aan Harvard een extra masterdiploma in de rechten te behalen en vooral er veel bij te leren en internationale ervaring op te doen.

Oostkust

Zondagavond nam hij bij zijn ouders thuis met een feestje afscheid van zijn vrienden. En maandagmorgen stapte hij in het vliegtuig richting States. Harvard bevindt zich in de stad Cambridge vlakbij Boston aan de oostkust van Amerika, op zo'n vier uur rijden van New York.

Bram zal in de VS zijn ouders moeten missen, net als zijn jongere zus Soetkin en vooral zijn vriendin Eveline, die eveneens doctoreert aan de rechtenfaculteit in Leuven.

(JS-foto JS)

Op de vooravond van zijn vertrek had KW een exclusief gesprek met de beloftevolle rechtenstudent. U leest het in De Weekbode Torhout van komende vrijdag. En uiteraard ook op www.kw.be.

15 maart 2017 werd voor Bram Devolder, de zoon van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits, een emotionele rollercoaster. Amper een kwartier nadat hij de brief gekregen had waarin stond dat hij voor een vol academiejaar aanvaard was als student aan de prestigieuze Harvard University in de Verenigde Staten, kreeg hij het bericht dat het knobbeltje dat hij enkele dagen voordien in zijn hals had gevoeld, helaas niet onschuldig was. Het bleek om een lymfoom te gaan.Na een zware behandeling met chemotherapie en bestralingen kreeg hij de lymfeklierkanker klein en intussen is hij al geruime tijd genezen verklaard. Dus kan hij nu met een jaar uitstel zijn droom waarmaken: zijn doctoraat aan de faculteit Rechten van de Leuvense Universiteit onderbreken om voor negen maanden aan de Amerikaanse topuniversiteit te studeren. Het is de bedoeling aan Harvard een extra masterdiploma in de rechten te behalen en vooral er veel bij te leren en internationale ervaring op te doen.Zondagavond nam hij bij zijn ouders thuis met een feestje afscheid van zijn vrienden. En maandagmorgen stapte hij in het vliegtuig richting States. Harvard bevindt zich in de stad Cambridge vlakbij Boston aan de oostkust van Amerika, op zo'n vier uur rijden van New York.Bram zal in de VS zijn ouders moeten missen, net als zijn jongere zus Soetkin en vooral zijn vriendin Eveline, die eveneens doctoreert aan de rechtenfaculteit in Leuven.(JS-foto JS)Op de vooravond van zijn vertrek had KW een exclusief gesprek met de beloftevolle rechtenstudent. U leest het in De Weekbode Torhout van komende vrijdag. En uiteraard ook op www.kw.be.