Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal”

“Het plaatsen van duurzame en zuinige energievoorzieningen is denken aan de toekomst”, aldus Silke Beirens (Groen), schepen van Mens en Milieu. © gf
Hannes Hosten

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde.

Het plaatsen van zonnepanelen op de paviljoenen van het Militair Hospitaal was geen vanzelfsprekendheid. Sommige eigenaren, in dit geval de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) Militair Hospitaal Cluster C, waren al jaren vragende partij voor de plaatsing van zonnepanelen op deze erfgoedsite. Onder begeleiding van Energiehuis Oostende is dit nu uitgevoerd.

“Het plaatsen van duurzame en zuinige energievoorzieningen is denken aan de toekomst. Wij zijn dan ook enorm blij met deze zonnepanelen die illustreren dat er door projecten juist aan te pakken en in te zetten op de juiste investeringen heel veel mogelijk is, ook bij gebouwen met een historische waarde”, aldus Silke Beirens (Groen), schepen van Mens en Milieu.

Voorbeeld

“Deze belangrijke mijlpaal heeft een positieve impact op de bredere gemeenschap. Bovendien is het een eerste stap naar duurzame energieoplossingen op de locatie. Momenteel onderzoekt Energiehuis Oostende hoe de bewoners van de aanpalende appartementen ook kunnen profiteren van fossielvrije oplossingen. Dit voorbeeld toont aan dat het installeren van zonnepanelen ook mogelijk is voor VME’s en voor gebouwen met erfgoedwaarde. We hopen dat dit verhaal een voorbeeld kan zijn voor anderen en mensen zal aanmoedigen om in te zetten op hernieuwbare energie.”

Oostendenaars die willen bekijken hoe hun woning energiezuiniger kan, kunnen vrijblijvend contact opnemen met het Energiehuis. Alle contactinfo op www.oostende.be/energiehuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier