Zonnegloed zoekt vrijwilligers voor centrale voederkeuken

Verantwoordelijke Karel Ackaert is op zoek naar helpende handen. (foto TOGH)
Redactie KW

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren zoekt vrijwilligers om te helpen in de centrale voederkeuken.

“Om onze dierenverzorgers een beetje te ontlasten, zijn we op zoek naar mensen met een hart van goud die wat tijd over hebben om ons project te steunen en ons op regelmatige basis willen helpen in de voederkeuken”, vertelt verantwoordelijke Karel Ackaert van dierenopvangcentrum De Zonnegloed.

Dieetlijsten

“Als vrijwilliger werk je onder begeleiding van de coördinator van de centrale keuken en bereid je het voer voor de dieren, aan de hand van digitale dieetlijsten. Er zijn diverse maaltijden klaar te maken gespreid over de hele dag. Daarnaast breng je het voer naar de verschillende dierenzorgafdelingen en help je met de schoonmaakwerkzaamheden in de voederkeuken en het wassen van de werkkledij van de dierenverzorgers. Je helpt bij de sortering van leveringen van groenten, fruit en brokken en het onderhouden van het magazijn.”

Unieke werkplek

Het dierenopvangcentrum zoekt onbezoldigde meerderjarige vrijwilligers (18+) die zich tussen 8 en 32 uren per week regelmatig kunnen engageren om de medewerkers van De Zonnegloed te helpen. “De vrijwilliger moet het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken en heeft affiniteit met de doelstellingen van De Zonnegloed. Je bent nauwkeurig en kunt zowel zelfstandig als in (wisselend) teamverband werken. Je werkt ordelijk en hygiënisch en je bent in fysiek goede gezondheid. De werkzaamheden zijn vooral staand de hele dag. Je komt op een unieke werkplek terecht waar je veel werkervaring opdoet.”

Interesse? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tonny, coördinator voor vrijwilligers via tonny@dezonnegloed.be of bel naar 057 40 18 56. Het aanmeldformulier op de website invullen kan ook. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier