Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Schepen Joachim Jonckheere. © ZB
Redactie KW

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.

“Zonnebeke trekt opnieuw mee aan dit zeil. We organiseren een theatervoorstelling, schrijven spreuken op de ramen en roepen iedereen op om te bewegen tegen kanker”, klinkt het bij de gemeente.

Het gemeentebestuur wil voluit voor het label ‘Warme Gemeente’ gaan. Hiervoor wordt de focus gelegd op het vergroten van de veerkracht bij jongeren. Als kick-off van dit traject introduceert de gemeente Warme William. Dit is een zitbank met een grote blauwe beer, William, die zowel jong als oud uitnodigt om bij elkaar te zitten en te praten over leuke, maar ook over moeilijke onderwerpen. Zo kan iedereen een Warme William zijn voor iemand anders. “Naar analogie van deze actie in andere gemeenten met positief resultaat, willen we deze zitbank in de loop van 2025 ook naar onze gemeente halen”, stelt schepen Joachim Jonckheere.

Net zoals in 2022 wil de gemeente in oktober opnieuw leuke, grappige, mooie, inspirerende en aanmoedigende spreuken plaatsen in het straatbeeld. Wil jij als handelaar graag een spreuk op jouw raam? Wil jij graag spreuken schrijven en tekenen op ramen van handelaars en openbare gebouwen? Stuur dan een mailtje naar socialedienst@zonnebeke.be.

Etentje en infosessie

Dorpsrestaurant Zoë brengt mensen samen voor een lekkere maaltijd, maar ook om een praatje te slaan. Aansluitend op de maaltijd volgt soms een activiteit of een infosessie. Op 3 oktober wordt over geestelijke gezondheid gepraat.

Inschrijven kan tot en met 26 september (tot 16.30 uur) via 051 48 06 11 of zoe@zonnebeke.be.

Ten slotte is er op 17 oktober de bewegingsactie. Deelnemers kunnen vier sporten kiezen om zich helemaal in te smijten. Daarna kunnen ze terug op krachten komen bij een hapje en een drankje. Wie nog energie over heeft, kan nog een dansje wagen op de tonen van lokale dj. Tickets kosten 15 euro en zijn te koop via Mijn Zonnebeke.

De volledige opbrengst van de avond gaat naar Kom op tegen Kanker. (NVZ)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier