Zomerzoektocht met Gaston de garnaal in Mariakerke

Langs de zeedijk vinden de kinderen 10 opdrachten om Gastons avontuur tot een goed einde te brengen. © GF/foto Nick Decombel
Hannes Hosten

Deze zomer blijft Mariakerke de meest gezinsvriendelijke badplaats aan de kust. Er worden tal van gratis activiteiten aangeboden, waaronder creatieve workshops en theatervoorstellingen. Het prentenboek Je bent al alles van Hanne Luyten en Noëmi Willemen dient als inspiratiebron voor een unieke zomerzoektocht langs lokale handelaars met hoofdpersonage Gaston de garnaal.

Met jaarlijks nieuwe initiatieven versterkt de stad de reputatie van Mariakerke als de meest familievriendelijke badplaats aan de kust. Dit jaar slaat Toerisme Oostende de handen ineen met Het Hannekesnest, de uitgeverij van Hanne Luyten, om een zomerzoektocht te organiseren met Gaston de garnaal als hoofdpersonage. De lokale handelaars krijgen hierdoor ook extra bezoekers over de vloer.

Daarnaast heeft Stratier een nieuwe familiezoektocht ontwikkeld, gebaseerd op het doe-boek Op avontuur aan de kust. Ook staan er gratis theatervoorstellingen op het programma, diverse creatieve workshops voor gezinnen en zelfs ontspannende pilates- en yogasessies op het strand.

Familietheater

Deze zomer vinden er in het houten amfitheater ongeveer 20 voorstellingen plaats, speciaal gericht op kinderen vanaf zes jaar. Op woensdag en zaterdag kunnen gezinnen genieten van een gratis theatervoorstelling met zicht op zee. Voor deze shows wordt samengewerkt met 4Hoog, Kip van Troje, De Riddershow, Theater Lapstok en Bonpardon Straattheater. Bovendien programmeert Theater aan Zee drie verschillende voorstellingen in augustus. De exacte data en titels van de voorstellingen zijn te vinden in de handige brochure of online op visitoostende.be.

Op zondag zijn kinderen en (groot)ouders welkom om een gratis sessie yoga of pilates bij te wonen op het strand van Mariakerke. De sessies, die verzorgd worden door Floor de Vlieghe en Vicky Gheneyn, zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en vereisen geen ervaring. Bovendien komt Journey of Yoga van The Well-Being Klub, een organisatie die inzet op de mentale gezondheid van muziekliefhebbers, een unieke ouder-kind yogasessie brengen op het strand in begeleiding van een live dj-set. Elke sessie zet in op verbinding door middel van ademhalingsspelletjes en mindfulness.

Creatieve workshops

Toerisme Oostende en Horizon Educatief bieden de hele zomer lang verschillende originele workshops aan voor families. Zo kan je tijdens een workshop ‘strandjutten’ op onderzoek gaan naar de schatten van de Noordzeekust. Voor een knotsgekke strandwandeling kun je deelnemen aan het actief ‘verteltheater’ waarbij je als toeschouwer ook gewoon zelf meewerkt. In beachbar Marie-K kun je wekelijks deelnemen aan een workshop strandbloemen maken en Surfclub Inside Outside biedt jongeren de kans om kennis te maken met golfsurfen in de Noordzee. Elke zaterdag om 13.30 en 15.30 uur kunnen jongeren tussen 10 en 18 jaar voor slechts 10 euro hun eerste Oostendse golven temmen.

Tijdens de zomervakantie bevindt het toeristisch infopunt zich op het Strandplein in Mariakerke. De activiteiten in Mariakerke zijn gebundeld in een handige brochure met een zomeragenda, en zijn ook te vinden op placemats.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier