Zomerbar Bardos opent half juni op oude brouwerijsite

Vlnr: Fausto Coco, Jan de Kezel, Henri Guillierme en Luigi Coco. (foto RV)
Redactie KW

Drie afstammelingen van de brouwersfamilie Vanden Bussche openen van half juni tot eind september samen met een goede vriend de zomerbar Bardos, op de oude brouwerijsite aan het Marktplein.

De broers Luigi (30) en Fausto (24) Coco, hun neef Jan de Kezel (30) en hun vriend Henri Guillierme (19) openen van half juni tot eind september de zomerbar Bardos op de binnenplaats en in de mouterij van de beschermde brouwerijsite in Ardooie, die al sinds 1813 in het bezit is van de familie Vandenbussche. Er werd gebrouwen tot 1976. Daarna werd de site ingericht als drankencentrale.

Meerjarenproject

De huidige eigenaars hebben nu plannen om de site open te stellen voor het publiek. “We wilden er iets nieuws van maken, maar dat wordt een meerjarenproject”, vertelt Henri Guillierme (19) uit Kortrijk, die samen met zijn vader nieuwe plannen heeft voor de site. “Voor het herenhuis hiernaast hebben we nog geen concrete plannen, maar de komende jaren willen we de brouwerij ombouwen tot een polyvalente zaal voor conferenties voor onder meer bedrijven.”

Eigen gebrouwen bier

“Ondertussen hebben we ook met de kleinkinderen van de familie het initiatief van de zomerbar bedacht. Van vrijdag 14 juni tot eind september zijn we ieder weekend van vrijdag tot en met zondag open. De naam Bardos is een knipoog naar Ardos, het bekendste bier dat hier gebrouwen werd. We brengen dit jaar ook een ode met ons zelfgemaakte Ardos, een blond biertje, maar niet het oorspronkelijk recept.”

Naast een eigen gebrouwen bier, voorzien de jonge initiatiefnemers ook een eigen cocktail, mocktail en meer. Daarnaast zijn er charcuterie- en kaasplanken en wordt er ook animatie voorzien.

“We zullen zien hoe de eerste editie verloopt, maar we willen graag een vervolg breien aan Bardos. Volgend jaar willen we het zelfs al iets groter aanpakken en het is onze bedoeling om de zomerbar de komende drie jaar te laten doorgaan.”

Vanaf vrijdag 14 juni is Bardos elke vrijdag tot en met zondag open, tot eind september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier