Zitdagen rond nieuw systeem inschrijving sociale woning

Zetus contacteert de kandidaten zodra het systeem feilloos werkt. (foto WK)
Redactie KW

Wonen in Vlaanderen heeft het Centraal Inschrijvingsregister (CIR) voor sociale woningen in werking gesteld. Woonmaatschappij Zetus zal infomomenten en zitdagen organsieren voor wie daarbij hulp kan gebruiken.

“Iedereen in Vlaanderen die op zoek is naar een sociale woning, dient zich vanaf nu digitaal in te schrijven via één centrale website. Dit is niet alleen eenvoudiger voor de kandidaat-huurder, die voortaan maar één keer een aanvraag moet indienen, maar het geeft de woonmaatschappijen ook een duidelijker beeld op het effectieve aantal kandidaten”, zegt directeur Wim Moyaert van Zetus. Het nieuwe systeem vertoont wel nog een aantal kinderziekten, die Wonen in Vlaanderen op korte termijn zal lossen. “Onder meer de koppeling met de beheerssoftware van de woonmaatschappijen verloopt nog niet vlekkeloos, maar er wordt hard gewerkt om alles in orde te krijgen”, klinkt het. Reeds geregistreerde kandidaat-huurders dienen hun kandidatuur ook te herbevestigen.

Van zodra het CIR optimaal werkt, zal Zetus alle kandidaat-huurders contacteren en hen desgewenst begeleiden bij het gebruik van het nieuwe systeem. “De berichten die op sociale media circuleren, als zou de herbevestiging binnen de zes weken na 18 maart moeten gebeuren, kloppen niet”, onderstreept Moyaert. Wie zelf zijn dossier in orde wil brengen of zich als nieuwe huurder wil inschrijven, kan daarvoor terecht op http://www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Registreren doe je met de identiteitskaart (met pincode) of via de itsme app.

2.300 dossiers

Van zodra het nieuwe systeem probleemloos werkt, worden de kandidaat-huurders opgeroepen om hun dossier zo snel mogelijk in orde te brengen. Het gaat over zo’n 2.300 dossiers. “Omdat het online in orde brengen van het digitaal dossier voor sommige kandidaten wellicht niet evident is, organiseren we met Zetus extra infomomenten en zitdagen voor al wie daarbij hulp nodig heeft. Een overzicht van de zitdagen zal vermeld worden in de oproepingsbrief, en wordt ook gepubliceerd op onze website www.zetus.be”, besluit Moyaert.

Wie zijn/haar kandidatuur wil herbevestigen en bijkomende info wenst, kan terecht bij Zetus op 050 15 30 00 of via info@zetus.be. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier