Zeventiger vrijgesproken nadat pitbull van dochter in geslachtsdelen buurman beet

De man werd aangevallen door een pitbull. Beeld ter illustratie. © Getty Images
Redactie KW

Een 70-jarige man uit Aalst is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor onopzettelijke slagen en verwondingen aan een Oostendenaar.

Op 16 december 2015 verbleef L.K. in het appartement van zijn dochter en schoonzoon langs de Albert I-promenade in Oostende. Zijn schoonzoon was niet thuis en terwijl zijn dochter op het toilet zat, ontsnapten twee van haar drie honden uit het appartement.

Op een haar na ontmand

In de gemeenschappelijke gang van het appartementsgebouw kruisten de dieren – een Pitbull en een Stafford – het pad van een buurman die met zijn vrouw uit de lift kwam gestapt. De honden vielen de 57-jarige man aan en beten hem in de kuit, dij, arm en geslachtsdelen.

“Mijn cliënt werd op een haar na ontmand”, stelde advocate Isabelle Suy. “Maar hij liep wel ernstige verwondingen op en moest zelfs gehecht worden in het ziekenhuis. Zijn onderbroek was volledig gescheurd en bebloed.”

Slecht te been

Na de aanval slaagde de dochter van L.K. erin om de honden opnieuw binnen te nemen. Ze beloofde de zaak via de verzekering te regelen, maar omdat dit niet gebeurde diende het slachtoffer klacht in. Zowel de dochter, haar man en haar vader moesten voor de raadkamer verschijnen, maar enkel L.K. werd naar de strafrechter doorverwezen.

Zijn advocaat drong aan op de vrijspraak. “Die honden waren niet van mijn cliënt”, pleitte meester Anthony Mallego. “Hij zat op het moment van de feiten in de zetel en had zelfs niet door wat er op de gang was gebeurd. Hij is heel slecht te been.”

Schadeclaim afgewezen

De rechter oordeelde dinsdag dat het inderdaad onvoldoende is aangetoond dat de honden door een fout van L.K. konden ontsnappen. De man werd dan ook vrijgesproken. De schadeclaim van het slachtoffer werd afgewezen.

L.K. woont intussen terug in Aalst. Zijn dochter en schoonzoon trokken na het incident met hun honden weg uit het appartementsgebouw. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier