Zevende editie Levensloop Kortrijk afgelast

Redactie KW

Er komt tijdens het laatste weekend van september geen zevende editie van Levensloop Kortrijk. De uitgesproken ambitie om de kaap te ronden van 300.000 euro netto opbrengst en het aantal ingeschreven deelnemers, gelijk aan het postnummer van Kortrijk (8.500) deelnemers, lag in het verschiet. “Het zal voor volgend jaar zijn”, zegt voorzitter van Levensloop Kortrijk Eddy Sabbe.

De nieuwe voorzitter, die de fakkel eind vorig jaar overnam van Koen Byttebier, had het zich anders voorgesteld. Eddy was al met zijn ploeg vol enthousiasme gestart om op zijn elan van de vorige edities door te gaan. “Maar we beseften snel dat het een moeilijk jaar zou worden.”

“Vele ‘vaste waarden’ aan teams twijfelden over hun deelname. Sponsoring binnen halen bleek verre van evident“, vertelt voorzitter Eddy. “Toen de Stichting tegen Kanker zélf, alle nationale edities tot en met juni van dit jaar aflaste, werd het voor het organiserend Levensloop Kortrijk een dubbeltje op zijn kant.” Uiteindelijk viel het ‘verdict’ vanwege de Stichting tegen Kanker. De stichting verdaagt alle nationale edities van Levensloop naar 2021,

“Dit is meteen een, zij het ongewild, sabbatjaar voor ons organiserend comité”, zegt de voorzitter van Levensloop Kortrijk. Het Comité, bestaande uit allemaal vrijwilligers kijkt nu al hoopvol richting 2021. Hopelijk is Covid-19 dan al aan banden gelegd.”

(CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier