Zeilschip Mercator in Oostende vanaf 1 juli open voor het publiek

Redactie KW

Ook het zeilschip Mercator in Oostende opent op 1 juli weer de deuren voor het publiek. “We zorgden voor een speciaal parcours waarbij niemand elkaar tegen het lijf kan lopen”, vertelt Jo Dielman, voorzitter van vzw Zeilschip Mercator.

Het bekende zeilschip Mercator sloot na de uitbraak van het coronavirus voor onbepaalde tijd de deuren. Op 1 juli kan het eindelijk terug open gaan. “Het schip zal elke dag open zijn vanaf 11 uur tot 16.30 uur”, vertelt Jo Dielman. “We hebben de laatste weken druk gewerkt om de Mercator coronaproof open te stellen voor de bezoekers. Zo hebben we een parcours aangelegd waarbij de bezoekers elkaar niet tegen het lijf kunnen lopen. Daarnaast krijgt elke bezoeker een paar latex handschoenen. Dat zorgt ervoor dat we niet het hele schip moeten ontsmetten na elk bezoek want dat zou een onhaalbare klus zijn. Bij een gewoon museum is een bezoek mogelijk zonder zaken aan te raken. Bij ons zeilschip is dat vrijwel onmogelijk.”

Handschoenen verplicht

Er wordt aan de bezoekers gevraagd om zoveel mogelijk een mondmasker te dragen bij het bezoek. “Het is echter niet verplicht, maar we raden het wel sterk aan. De handschoenen zijn wel verplicht tijdens de volledige duur van het bezoek. Die handschoenen worden bij ons ook gratis verdeeld. Sommige kamers of ruimtes van het schip zijn afgesloten met een touw, die ruimtes mogen niet betreden worden. Er wordt ook gevraagd om anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en van de medewerkers. Wie een verkoudheid of griepklachten heeft, wordt gevraagd om het bezoek nog even uit te stellen”, aldus Dielman.

De toegangsprijs tot het schip bleef onveranderd. Volwassenen betalen 5 euro en kinderen tussen 4 jaar en 11 jaar betalen 3 euro per persoon. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis aan boord van het schip. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier