Zeezwemmer Matthieu Bonne gehuldigd door Westtoer na stunt

Westtoer huldigt zeezwemmer Matthieu Bonne na een prachtprestatie. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Westtoer en gedeputeerde Sabine Lahaye-Battheu hebben de 27-jarige West-Vlaming Matthieu Bonne in Sint-Michiels gehuldigd voor zijn opmerkelijke zwemprestatie. Afgelopen week zwom hij in amper 23 uur de hele kustlijn af.

Matthieu Bonne is de eerste persoon die het hele stuk Noordzee langs de Belgische kustlijn afzwemt. Een opmerkelijke sportieve prestatie maar ook een initiatief waarmee hij onze West-Vlaamse Kust sterk in de kijker plaatst. Hij werd dan ook uitgebreid in de bloemetjes gezet door het toerismebedrijf Westtoer en door gedeputeerde en Westtoer voorzitter Sabine Lahaye-Battheu (Open VLD).

Geld voor Make-A-Wish

Hij ontving een mand met streeklekkers en een cheque ter waarde van 250 euro, waarvan de helft naar Make-A-Wish gaat, het goede doel waarvoor Matthieu via z’n zwemtocht geld inzamelt. “Wij waren erg verheugd Matthieu hier te mogen ontvangen. Zijn prestatie is uniek en wij zijn bijzonder trots op hem als West-Vlaming en als kustbewoner. Het is prachtig om te zien hoe hij zichzelf zo tot het uiterste heeft gedreven om onze 67 kilometer lange kustlijn af te zwemmen”, zei Sabine Lahaye-Battheu. “Een geweldige actie die onze Kust op een originele manier onder de aandacht brengt. Wij zijn erg dankbaar en enorm fier. Daarom willen wij graag ons steentje bijdragen en schenken wij 250 euro aan Matthieu en het goede doel dat hij ondersteunt.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier