Zedelgems sterrenrestaurant Ter Leepe stopt eind oktober

Ter Leepe bevindt zich in de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. © foto MVN
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Chef Kristof Marrannes zet op 30 oktober een punt achter de uitbating van zijn restaurant Ter Leepe, sinds 2009 bekroond met één Michelinster.

Ter Leepe langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem bestaat intussen meer dan 42 jaar en was lange tijd vooral bekend als populaire feestzaal met catering voor huwelijken en andere festiviteiten. Sinds Kristof Marrannes, de zoon van de stichters, zich zo’n zestien jaar geleden ontfermde over de keuken, maakte Ter Leepe ook naam als gastronomisch restaurant van topniveau. Maar daar komt nu een einde aan, want op 30 oktober stopt Marannes met de uitbating van zijn restaurant. Dat bevestigde hij intussen zelf in een korte reactie. Zo verliest de gemeente Zedelgem na de stopzetting van Hertog Jan opnieuw een sterrenrestaurant.

Marrannes (38) vindt dat de tijd nu gekomen is om te stoppen, wil hij in zijn leven nog een andere uitdaging kunnen aangaan. Zo liet hij weten aan Het Laatste Nieuws. Marrannes startte zijn eigen gastronomisch concept dus vanuit het ouderlijke restaurant. Bij zijn aantreden had hij al een gedegen leerschool achter de rug: tweeënhalf jaar Sea Grill in Brussel en anderhalf jaar Hof van Cleve bij chef Peter Goossens in Kruishoutem. Hij bracht direct vernieuwing in de zaak en al in 2006 kreeg hij de onderscheiding ‘Zilveren Pollepel’. Inmiddels is Ter Leepe dus bekroon met een Michelinster. Marannes wil in zijn keuken de smaken en aroma’s tot in de finesses benutten en uitwerken. Wie het zelf wil komen beleven kan dus nog in Ter Leepe terecht tot 30 oktober van dit jaar.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier